Pentru sustinerea proiectului, Necula are nevoie de 8.800 de semnaturi/foto:Liviu Maftei

Deputatul Cosmin Necula, presedintele municipalei PSD Bacau, a decis sa promoveze in Consiliul Local (CL) un proiect privind diminuarea taxei de salubritate de la 12 lei/luna/locuinta la 6 lei/luna/locuinta si eliminarea diferentei dintre taxa platita de cei care au tobogan si ceilalti bacauani, prin modificarea HCL 293/2014.

Pe scurt, el va propune ca toti locuitorii sa plateasca 6 lei/luna pentru ridicarea deseurilor. Parlamentarul arata ca e vorba despre o initiativa civica intrucât PSD nu mai are reprezentanti in CL Bacau, dupa ce Zvetlana Zaharia si George Bogatu au demisionat. In acest demers, Cosmin Necula e sustinut de 19 colegi de partid, insa va avea nevoie de semnaturile a inca 8.800 de bacauani pentru ca proiectul sa fie introdus pe ordinea de zi a unei sedinte de consiliu local.

El apreciaza ca va reusi sa le strânga intr-o luna, ceea ce inseamna ca taxa de 6 lei ar putea intra in vigoare din 2016. Asta in cazul in care propunerea ar trece de votul consilierilor, ceea ce e aproape imposibil deoarece PNL are majoritate. Proiectul PSD Bacau a ajuns deja la Ovidiu Popovici, secretarul municipiului, care va elibera formularele necesare.

PUBLICITATE

“Secretarul unitatii administrativ terioriale este cel in masura sa ne puna la dispozitie formularul prin care sa strângem semnaturile, pe baza proiectului de hotarâre, si tot dumnealui va afisa acest proiect pentru dezbatere si consultare publica, la sediul unitatii administrativ teritoriale”, a explicat deputatul.

Sunt bani in “Groapa Polivalenta”

In momentul de fata, in Bacau se incaseaza 14 milioane de lei pentru ridicarea deseurile menajere, existând un contract cu SC Soma SA in cuantum de 8 milioane de lei, arata Cosmin Necula. Prin scaderea la jumatate a acestei taxe exista o proiectie bugetara de incasare de 7 milioane de lei. Ar rezida o diferenta intre contractul pe care il are Soma si incasarea facuta pe baza proiectului PSD de un milion de lei.

Deputatul a indicat si sursa de finantare necesara acoperirii deficitului care rezulta din modificarea taxei: “Pentru acest deficit indicam o sursa bugetara concreta: groapa Polilaventa, care are alocata, in prezent, o suma intre 2,1 si 2,5 milioane de lei. Exista aceasta posibilitate de realocare bugetara deoarece se vede, si in cazul Spitalului Municipal, si in cazul gropii Polivalente, ca nu s-a cheltuit niciun leu in acest an din alocarile bugetare pe aceste obiective.”

Daca Executivul va veni cu explicatii privind mentinerea taxei de 12 lei/luna, PSD Bacau e pregatit sa raspunda “punctual, cu defalcari concrete” despre cum se cheltuie banii in momentul de fata.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Necula cere, ca doar se apropie campania electorala. Omul asta e in stare sa vorbeasca fara oprire fara sa spuna nimic. E politicianul perfect. Il doare in ur de tot ceea e necesar cu adevarat pentru oameni. Oamenii sunt doar voturi pentru el si grupul la care contribuie. Din pacate, si la PNL si la PSD exista astfel de creaturi. Asa cum inca exista si Ponta, care spune ca Romania e pe culmile progresului, dar economia tradusa in salarii, adica in bunastare personala, este dezastru. Daca adaugi la zecile de ani de regres produs de cersetorii si hotii plecati in Occident alti 20 de ani de regres produsi de urmasii FSN-ului si ai lui Iliescu (cam toti politicienii) plus baietii cu grade mari din Securitate, plus Necula (insignifiant), si inmultesti macar cu 2, vei afla ca nici macar urmasii nostri nu vor avea parte de bunastare.

  • Daca Johannis si gasca lui sunt preocupati de noi,de ce nu ar putea sa ne poarte de grija si Necula ? Poate deveni mai putin insignifiant decat presupun unii ( care ne vad colorati,musai,in galben-albastru).

  • Gabi, nu ai inteles nimic! Mai citeste o data articolul. Altcineva face acum profit din gunoiul bacauanilor, gunoaiele de autoritati. M-as bucura sa se si materializeze proiectul asta si cred ca acest deputat merita putina atentie, imi place ce face, desi clar nu trece de penelistii din consiliu. Cert e ca stavarache nu mai vede voturi la anu nici daca toarna aur pe milcov! E deajuns pentru targu asta cat a furat! Eu sunt PENTRU scaderea taxei la salubritate! Felicitari, Necula!

 2. Unora poti sa le dai si luna de pe cer, ca tot sunt Gica-Contra.
  M am sarurat de romani plini de ura si de prostie.
  Omul face o propunere.
  Daca o face, nu e bine, e elctorala. Daca nu face nicio propunere sau nu incearca nicio schimbare, că de ce n-a facut. Si tot asa.
  Eu sustin propunerea dumnealui si astept si altele. Si daca ma supar il si votez….asa sa moara penelistii astia ce au rupt Bacaul in doua.

LĂSAȚI UN MESAJ