Elena HĂRĂTĂU

“Cazul Sorinei, fetița de opt ani din Baia de Aramă aproape maltratată de o procuroare însoțită de mascați, este, dincolo de brutalitatea de neînțeles a intervenției, revoltător pentru întreaga țară! Ca deputat, cadru didactic și mamă, mă desolidarizez de un asemenea comportament nefiresc și neobișnuit pentru o femeie”, a declarat deputatul PSD de Bacău Elena Hărătău. 

“În mod cu totul evident, procuroarea respectivă nu avea ce să caute acolo! Cazul era în jurisdicția executorului judecătoresc, era doar treaba acestuia, care ar fi trebuit să fie însoțit de psihologi și reprezentanții Protecției Copilului! Mai mult decât atât, Poliția, nu mascații de la Poliție, avea obligația să asigure protecția executorului, iar dacă s-ar fi opus la executare făceau un proces verbal, iar părinții maternali ai fetiței ar fi fost răspunzători pentru opunere la executarea unei hotărâri judecătoreșt”, se mai arata în declarația politică a deputatului băcăuan.

Elena Hărătău spune că procuroarea nu avea voie să se implice personal în niciun caz nici și să-i ceara mascatului să o ajute s-o târâie pe minoră, ei trebuiau să părăsească pur și simplu zona.

“Chiar dacă ulterior s-a aflat că era vorba și despre o percheziție, consider că Inspecția Judiciara trebuie să o cerceteze pe procuroarea în cauză, pentru comportamentul ei, dar și pe judecătorul care a dat sentința, iar alți procurori să-i cheme și să-i cerceteze pe reprezentanții Protecției Copilului și pe șefii polițiștilor care i-au trimis acolo pe mascați!”, a mai declarat Elena Hărătău.