Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au depistat, la data de 8 octombrie a.c., un tânăr de 21 de ani, din oraşul Buhuşi, bănuit de săvârşirea unor infracţiuni de tâlhărie.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în perioada august-octombrie a.c., în timp ce se afla pe raza municipiului Bacău, tânărul în cauză, prin smulgere, ar fi deposedat două persoane de sex feminin, de 62 şi 78 de ani, de bijuteriile din aur pe care acestea le purtau la gât.

Faţă de bănuit s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadaă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Din practica judiciară a rezultat ca cele mai multe tâlhării sunt comise in locuri publice sau in spaţiile comune ale imobilelor.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, iată câteva recomandări:

• Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
• Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
• Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit in calea dumneavoastră.
• Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane)
• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
• Nu va lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ