20 aprilie 2024
ActualitateDe Ziua Armatei, bacauanii au mâncat fasole cu ciolan

De Ziua Armatei, bacauanii au mâncat fasole cu ciolan

– bucatarii din doua unitati militare au gatit in cazarma 50 kg de fasole si peste 50 kg de ciolan afumat – bacauanii prezenti duminica la CAEx au mâncat 500 de portii de fasole cu ciolan

Vremea frumoasa de duminica le-a sporit apetitul bacauanilor care au participat la inchiderea Expo Militar si a manifestarilor dedicate Zilei Armatei. Cei care s-au aflat in jurul prânzului la Centrul de Afaceri si Expozitional “Mircea Cancicov” Bacau – gazda evenimentului – au avut posibilitatea sa guste si din mâncarea traditionala a militarilor: fasole cu ciolan.

Din motive economice, anul acesta, mâncarea a fost servita in pavilionul aflat in vecinatatea standurilor si tot din aceleasi motive, numai doua unitati militare au fost desemnate sa se ocupe de gatit.



Anul trecut, fasolea cu ciolan a fost servita intr-un cort special amenajat, iar pentru public au gatit mai multe unitati militare.

Aviatorii si parasutistii s-au intrecut in retete

Mâncarea a fost un deliciu. Niciunul dintre bucatari nu a dorit sa dezvaluie ingredientul secret.

Unii au adaugat pe lânga ciolan si putina sunculita, iar altii au “innobilat” gustul fasolei cu usturoi.

La unul din standurile cu mâncare i-am intâlnit pe Cristinel Podaru, Florin Ciobanu si Irinel Vâlcu, bucatari la Batalionul 630 “Smaranda Braescu”. Echipati corespunzator si cu o servire impecabila, cei trei au reusit sa serveasca, intr-o ora si jumatate, 170 de portii.

Activitatea lor era atent monitorizata de plt.adj.pr. Cezar Iosub, consilierul comandantului Doru Tocila.

“Secretul mâncarii noastre consta in munca si daruire sufleteasca. Mâncarea a fost gatita la primele ore si servita in conditii de igiena, respectând normele sanitare”, a declarat Iosub.

La standul aviatorilor de la Baza 95 Aeriana Bacau, activitatea era coordonata de maistrul militar Cristinel Morosanu.

“Suntem in cazarma de la ora 5. Totul este proaspat, de la legume pâna la carne. Principalele ingrediente sunt fasolea alba, rasolul dezosat afumat si putina slanina. Fiecare portie a fost servita cu o chifla si castraveti murati. Rezultatul final poarta semnatura bucataresei Irina Dascalescu si a maistrului Nicoleta Jereghi.

Se pare ca fasolea noastra a avut succes din moment ce oamenii au mâncat tot, iar noua ne-au mai ramas in tava doar câteva bucatele de ciolan”, a spus Cristinel Morosanu.

Sponsorul acestui eveniment a fost Cora, care a pus la dispozitia bucatarilor celor doua unitati militare 50 kg de fasole sI peste 50 kg de ciolan afumat dezosat.

[wonderplugin_gallery id=”372″]

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri