Populatia judetului Bacau este foarte diversificata in privinta convingerilor religioase ale populatiei si prezinta caracteristici aparte fata de ceea ce se intâmpla la nivel national din acest punct de vedere.

Conform datelor finale ale recensamântului din 20 octombrie 2011, populatia ortodoxa reprezinta 81,22% din totalul celor care au acceptat sa raspunda la chestionarul privind convingerile religioase, sub media nationala, care este de 86,45%.

In schimb, mult mai numerosi sunt romano-catolicii, care la nivel national sunt in medie de 4,64%, iar in judet sunt in proportie de 16,65%. Pe localitati, cei mai multi romano-catolici traiesc la Bacau (12.529), Cleja (6.352), Nicolae Balcescu (5.929), Oituz (3.899), Margineni (3.810), etc. Urmatorii ca pondere in judet sunt penticostalii, dar in proportie de numai 0,95%, in timp ce media nationala este de 1,92%.

In judet mai sunt adventisti de ziua a saptea, crestini de rit vechi, crestini dupa evanghelie, baptisti, martorii lui Iehova si altii. Spre deosebire de media nationala, care este de 0,11%, in judetul Bacau s-au declarat atei mult mai putini dintre cei chestionati, adica doar 0,04% din populatie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ