Ati auzit, probabil, de cazul celor trei eleve arestate preventiv pentru ca ar fi incercat sa mituiasca profesorii din comisia de examinare cu niste bani pentru a fi mai indulgenti. Desi se stie ca practica este mai veche, profesorii din comisie fiind aceiasi an de an, procurorii nu au inchis cercul, preferând sa prinda doar elevele nu si cadrele didactice care urmau sa primeasca banii.

Au motivat graba cu care au retinut fetele prin faptul ca s-ar fi temut ca acestea sa nu cheltuiasca banii si, astfel, sa nu mai existe suficiente probe pentru dosar.

In afara de faptul ca explicatia este hilara de vreme ce tot procurorii au spus ca elevele erau urmarite cu atentie, haideti sa ne amintim cazul de la Piatra Nemt, cu celebrii “teroristi” care ar fi pus o bomba la masina unui interlop. Si care, la fel, au fost urmariti cu atentie de autoritatile care i-au lasat sa monteze pachetul ce putea exploda oricând punând in pericol viata locatarilor din blocurile din jur.

Doua cazuri oarecum similare – in sensul ca autoritatile monitorizau cu atentie actiunea celor implicati – doua abordari diferite. Putem sa ne intrebam de ce nu s-a asteptat pâna când banii adunati ajungeau la profesori? Putem.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Da, putem. Dar ne vom putea obisnui cu ideea ca multi “procurori” si “judecatori”, din Romania acestor zile, “absolventi” ai unor SRL-uri de facut diplome pe banda rulanta , pe la Cuca Macaii, Cocarlatele, sau Adunatii Copaceni au ajuns sa indeplineasca actul de justitie ?!

  2. Este o intrebare pertinenta la care stim deja raspunsul. Mai cunosc un caz asemanator: o persoana a strans niste bani de la diferiti cetateni pentru a da mita la niste functionari din primarie si prefectura. Nici in acest caz nu s-a facut flagrant delict in momentul cad trebuia sa se dea mita catre functionari, ci doar in momentul cand se adunau banii de la cetateni. Acelasi verdict – trafic de influenta. Nu s-a mai asteptatt si luarea de mita de catre functionari…

LĂSAȚI UN MESAJ