– timp de doua ore, traficul aerian a fost perturbat din cauza grevei de avetisment a controlorilor de trafic aerian – protestul a avut loc intre orele 11.00 si 13.00, pe fondul nemultumirilor generate de neincheierea contractului colectiv de munca

Cursa aeriana Torino – Bacau a aterizat, miercuri, pe Aeroportul International “George Enescu” cu o intârziere de 45 minute.

Intârzirea a fost justificata de greva de avertisment a controlorilor aerieni Romatsa. “Aceasta greva de avertisment a afectat doar zborul Torino – Bacau, celelalte curse desfasurându-se conform programului de zbor.

PUBLICITATE

Din cauza grevei de avertisment, cursa Torino – Bacau a decolat din Italia cu 45 de minute intârziere, fara a fi raportate alte probleme”, a declarat Lucian Sion, director tehnic la Aeroportul International “George Enescu” Bacau.

Sindicatul Controlorilor de Trafic Aerian Atcor a anuntat greva de avertisment inca din 9 iulie, alegând aceasta forma de protest din cauza nesemnarii contractului colectiv de munca. Protestatarii spun ca din 30 mai, patronatul a refuzat sa mai continue negocierile cu sindicalistii.

Sindicalistii au 14 revendicari pe care le solicita in noul contract colectiv de munca.

Intre acestea, ei cer pensionarea la 55 de ani si introducerea unui articol prin care, dupa aceasta vârsta, un controlor de trafic sa aiba posibilitatea sa fie trecut pe un alt post in Romatsa pe masura pregatirii lui, in speta la o directie operationala sau de siguranta. Sindicalistii spun ca se va putea ajunge la greva generala daca nu va fi incheiat contractul colectiv de munca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ