Sub pretextul ca ii vor dezinfecta apartamentul, doi barbati au patruns in locuinta unei femei din Bacau si, intr-un moment de neatentie, i-au furat 1.700 de lei si 300 de euro.

La data de 20 iulie a.c., în jurul orei 17:00, Poliţia Municipiului Bacău a fost sesizată prin intermediul apelului unic de urgenţă, de o femeie de 65 de ani, cu privire la faptul că două persoane de sex masculin, sub pretextul prestării unor servicii, i-au pătruns în locuinţă,de unde i-au sustras o sumă de bani.

În același interval orar, un echipaj de poliţie, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona în care locuiește partea vătămată, au legitimate și indentificat două persoane de sex masculin, mai precis un tânăr de 29 de ani, având domiciliul în Bucureşti şi un bărbat de 39 de ani, din comuna Gura Vitioarei, județul Prahova, care prezentau un comportament suspect la vederea organelor de poliție.

PUBLICITATE

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cei doi ar fi luat legătura cu femeia de 65 de ani, care sunase la 112, cu care s-au înţeles să-i presteze servicii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, contra sumei de 600 de lei. Sub acest pretext, cei doi au reuşit să pătrundă în locuinţa bătrânei. La terminarea presupusei activităţii, victima a scos dintr-o cutie suma de 300 lei, după care a mers în altă încăpere de unde a mai adus suma de încă 300 lei. În acel moment, bărbatul de 39 de ani, profitând de neatenţia victimei, ar fi sustras din cutie suma de 1700 lei şi 300 euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi înşelăciune. Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 21.07.2015 să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Recomandări preventive:

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale de furnizare a unor servicii (deratizare, dezinfecţie, dezinsecţie, societăţi de gaz sau energie electrică), firme de curierat, comis voiajori, decât după ce verificați legitimitatea celor invocate.
Nu primiţi în locuinţă persoane care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumita rudă aflată în străinătate sau cu un vecin de pe aceeaşi scară de bloc cu dumneavoastră și doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.
Nu cumpărați obiecte de la persoane necunoscute, care vă abordează la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale, sub pretextul ca le vând la prețuri mai mici decât valoarea reala. Puteți fi înșelați, constatând acest lucru când este prea târziu. În acest sens, achiziţionaţi produse doar de la agenţii economici specializaţi.

Atragem atenţia şi în privinţa altor metode de săvârșire a infracțiunilor de înşelăciune întâlnite, cum ar fi metoda ,,accidentul”, în care victimele primesc apeluri de la persoane care pretind că sunt rude apropiate cu dânsele şi că au fost implicate într-un accident de circulaţie. Aceste persoane le solicită victimelor să le predea sume de bani pentru a ,,plăti avocaţii sau poliţiştii pentru ca să nu se întocmească dosare penale pe numele lor”.
Verificați întotdeauna cine vă apelează telefonic înainte de a face orice tranzacție.
Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane necunoscute.

O altă metodă folosită de infractori este cea a „împrumutului”, în care victimele sunt acostate pe stradă de indivizi, care folosindu-se de diferite pretexte (că ar fi bolnavi şi au nevoie de medicamente, că au nevoie de benzină şi li s-a furat portofelul, că sunt băncile închise şi nu au de unde să procure bani) le-au solicitat împrumuturi, victimele alegându-se cu prejudicii substanţiale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ