La data de 31august a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 241 A au depistat, un bărbat de 51 de ani, din comuna Izvoru-Berheciului, la volanul unui autoturism, având o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările poliţiştilor a rezultat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi fără permis de conducere.

La aceeaşi dată, în jurul orei 17.30, un echipaj de poliţie rutieră din Bacău a depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Letea, sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.