Informatiile privind plasarea in arest la domiciliu a presedintelui Egiptului, Mohamed Morsi, nu pot fi confirmate, situatia juridica a acestuia nefiind cunoscuta.

Update 19:32 Presedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a indemnat cetatenii sa opuna rezistenta in mod pasnic “loviturii de stat militare”, conform unui consilier al acestuia, citat de Reuters.

Update: 18:30 Un consilier al Presedintiei a declarat ca in Egipt are loc in acest moment o “lovitura de stat militara”.

PUBLICITATE

Surse citate de Televiziunea publica egipteana afirma ca armata a intervenit pentru securizarea principalelor institutii imediat dupa expirarea ultimatumului.

In acest context, Morsi ar fi fost plasat in AREST la domiciliu. Alte surse afirma insa ca presedintele si alti lideri ai miscarii Fratii Musulmani au primit doar interdictii de calatorie in strainatate.

Miercuri, presedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a propus “formarea unui guvern de coalitie si de larg consens”, in contextul expirarii ultimatumului armatei.

Ultimatumul armatei a expirat miercuri, iar Statul Major militar a avertizat ca va impune propria “foaie de parcurs” daca presedintele islamist va ignora “revendicarile poporului”.

Presedintele egiptean Mohamed Morsi a exclus, marti seara, o plecare anticipata de la putere, declarandu-se pregatit sa isi “dea viata” pentru pastrarea “legitimitatii” si cerand armatei sa isi retraga ultimatumul, care expira miercuri.

In cursul noptii, 16 persoane au murit intr-un atac comis impotriva unei reuniuni a islamistilor pro-Morsi in apropierea universitatii din Cairo, a anuntat Ministerul Sanatatii. Alte sapte persoane au fost ucise in alte confruntari din capitala.

Sursa: stirileprotv.ro


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ