Polițiștii băcăuani au verificat aproape 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane și de marfă și au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Acțiunea s–a desfășurat simultan în toate cele 28 de state member ale U.E, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 5 – 11 octombrie a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculeor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În județul Bacău, polițiștii au verificat 598 de autovehicule dintre care 262 destinate transportului de persoane și 336 de autovehicule destinate transportului de mărfuri.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 148 de abateri, dintre care 65 la autovehiculele de transport persoane și 83 la cele de transport marfă.

Astfel, la data de 6 octombrie, în municipiul Bacău, polițiștii au depistat un bărbat de 65 de ani, din localitate, care conducea un microbus de 17 locuri, aparținând unei firme de transport.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,21mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 945 de lei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și i/a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ