Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a anunțat că se continuă demersurile pentru obținerea avizului final pentru Spitalul Municipal de la Guvernul României.

“Ședința de lucru la care am participat astăzi a reunit toți factorii decizionali la nivel local alături de reprezentanții Guvernului: domnul dr. Vasile Lucian Pintea – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății și doamna dr. Marieta Bărduț – consilier superior în cadrul Direcției Management și Structuri Sanitare”, a anunțat primarul Bacăului.

“După cum știți, pentru funcționarea complementară a Spitalului Municipal cu Spitalul Județean de Urgență mai avem nevoie de o Hotărâre de Guvern, pentru emiterea căreia am făcut demersuri repetate la ministerele de resort. În scurt timp se vor împlini doi ani de când NU AM PRIMIT ACEST AVIZ DIN PARTEA GUVERNULUI!”, a mai spus primarul Necula.

Edilul spune că municipalitatea a fost efectiv purtată între ministere: Ministerul Sănătății – Ministerul de Finanțe – Ministerul Justiției – Ministerul Sănătății, fără niciun rezultat.

“Sper ca noua echipă guvernamentală să deblocheze situația și să înțeleagă necesitatea emiterii acestei HG, fără de care holdingul spitalicesc nu va putea funcționa”, a declarat Cosmin Necula.

El a anunțat că în paralel se lucrează la finalizarea clădirii Spitalul Municipal, având în derulare contractul pentru proiectarea restului de lucrări. Compania italiană care realizează proiectul a respectat până acum termenele prevăzute în contract, predând deja documentația necesară pentru obținerea avizelor.

Totodată Societatea de Servicii Publice Municipale lucrează la realizarea parcării din fața Spitalului Municipal unde vor fi amenajate 131 de locuri de parcare, trotuare și căi de acces.PUBLICITATE