Consilierul judetean Petrica Mihaila (PNL) a inregistrat joi un proiect de hotarâre ce ar urma sa intre in dezbaterea legislativului judetean, referitor la Casa Cancicov.

Mai exact, Petrica Mihaila propune Consiliului Judetean sa cumpere Casa Cancicov, monument de patrimoniu, actual sediu al PNL.

In ultima sedinta a CJ a existat pe ordinea de zi un proiect de hotarâre prin care forul legislativ ar fi refuzat sa isi exercite dreptul de preemptiune la cumpararea imobilului. Casa ar fi putut fi cumparata astfel de oricine (la un pret de circa 400.000 euro).

PUBLICITATE

Proiectul nu a trecut la vot, astfel ca problema a ramas in aer.

“Proiectul meu nu urmareste vreun interes de partid, ci pur si simplu salvarea acestui imobil cu mare valoare istorica. Dupa cum a avertizat si Petru Cimpoesu, directorul Directiei de Cultura si Patrimoniu a judetului, majoritatea imobilelor de patrimoniu care au ajuns in proprietate privata aproape ca au disparut, ori s-au degradat. Nu vrem sa se intâmple la fel si in cazul Casei Cancicov, care vrem sa ramâna in circuitul public”, a motivat Petrica Mihaila demersul sau.

PNL este chirias in imobilul respectiv si plateste o chirie catre Consiliul Judetean in valoare de 200 de euro lunar. Din câte se pare, la nivelul Consiliului Judetean exista o intelegere ca imobilul sa fie cumparat de legislativul judetean in cazul in care PNL paraseste casa.

Petrica Mihaila a promis ca va face lobby printre colegii sai de partid pentru ca aceasta intelegere sa fie incheiata, mai ales ca liberalii au acum un sediu mai spatios, cel al fostului PDL, tot de pe strada Vasile Alecsandri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. domn mihaiala,eu va propun sa mai meditati asupra demersurilor dvs.intii trebuie clarificata situatia juridica a lui mircea cancicov.vreo 50 de ani a fost declarat tradator de tara.s-au clarificat lucrurile. cum? nu cumva este un fel de hrebenciuc al altor vremuri?..consider ca demersul dvs trebuie precedat de o dezbatere publica si lamurirea acestor lucruri.am vazut ca ati fost criticat si de un mare,, liberal” bacauan mircea fechet ,un maimutoi produs si promovat de liberalul stavarache.

    bacaun

LĂSAȚI UN MESAJ