– consilierul independent Cristian Ghingheș, care a criticat creșterea indemnizației primarului, a lipsit, strategic, de la ședință

Reuniți în ședință extraordinară, consilierii municipali ai Bacăului au trecut, ieri, peste diferențele de ideologie și peste animozitățile personale, și au votat, în doar două minute și ceva, propunerea de creștere a indemnizațiilor care li se cuvin pentru că își sacrifică sănătatea participând la întrunirile legislativului local.

Votul a fost unanim. Deși l-a criticat pe primarul Bacăului, în mediul virtual, pentru decizia de majorare a indemnizației, consilierul independent Cristian Ghingheș nu a fost prezent la ședința de ieri.

PUBLICITATE

Împreună cu indemnizațiile aleșilor, ieri, a fost votată și creșterea salariilor angajaților din administrația locală, conform Legii 152/2017.

Primarul Cosmin Necula a dorit să precizeze că creșterea salariilor lucrătorilor înseamnă și o mai mare responsabilitate a acestora. El a ținut să precizeze că, așa cum au crescut lefurile acum, la fel de bine ar putea să scadă la aceia care nu-și vor vedea de lucru.

“Facem tot posibilul să fie cât mai multe angajări, am scos la concurs peste 80 de posturi mai ales în salubritate, însă este nevoie de specialiști în aparatul de specialitate al primarului municipiului Bacău” – a mai precizat Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău.

Tot în cadrul ședinței au mai fost aprobate și Festivalul ,,Zilele Parcului Gherăiești” ediția a IV-a programat în perioada 32.135 lei din bugetul local dar și o rectificare a sumelor acordate lucrărilor de amenajare a unităților de învățământ înainte de începerea anului școlar.

“Salarizarea este una îndestulătoare, însă eu cred că munca angajaților din administrația publică și a funcționariilor publici trebuie să fie în raport cu grila de salarizare. Îmi doresc ca în 2018 să nu vin cu o propunere de micșorare a acestor salarii.”
– Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. CUM SA-SI SACRIFICE SANATATEA PTR,NOI,???!!
  E NORMAL SA CREASCA INDEMNIZATIA SI SALARIILE CA SA NU SE IMBOLNAVEASCA ALESII NOSTRI!!!???
  DAR CUM STAM CU BIROCRATIA,,CAFEAUA SI SOMNUL,,CACI SI ACESTEA SANT INGREDIENTE PTR,SANATATE,,,??!!SEMNEAZA HARTII FARA SA LE CITEASCA SI DUPA AIA NU RECUNOSC??!!
  AM UN CAZ SPECIAL,,O HARTIE SEMNATA DE 3{TREI}ING,SPECIALISTI IN DOMENIU,CARE SEMNEAZA O ADRESA FAR SA O CITEASCA???!!!BINEINTELES DE LA PRIMARIA BACAU,,,,
  Ex,,Eu am solicitat sa se faca ACOPERISURI,,IN STATIILE DE AUTOBUZ pe strazile MIORITA si STEFAN cel MARE,SI DANSII SCRIU ca am solicitat ??!!>STATII de AUTOBUZ,,???!!
  FARA COMENTARII,,,,!!!

 2. Opa, dupa ce nu a spus nimic cand a fost votat in consiliul de administratie al Themoenergei chiar de PSD, la propunerea lui Necula, incasand 1500 de lei/sedinta, iata ca acum, cand tanarul fara loc de munca ajuns consilier local pe spatele unor tineri naivi, da, de Ghinghes e vorba, nu are nimic de zis despre faptul ca primeste 900 de lei pentru 3 ore de stat cu fundu in scaun o data pe luna. Frumos, nimic de zis!

   • NU POT sa cred. Sunt alesi locali care se “sacrifica” ??
    Un lucru este stiut din batrani : nimic nu este si nu se face gratis pe lumea asta.
    Daca indemnizatia este zero de ce se inghesuie sa prinda un loc acolo?
    Poate mai sunt de vandut niste pixuri, niste carbune etc etc. Sau sunt prieteni care sigur sunt amatori sa cumpere niste fier vechi, sa faca niscaiva lucrari acolo etc etc.
    Povestea cu munca patriotica este pentru grupa 0.

    • AGA nu are atributii executive la Thermoenergy, ci reprezinta exclusiv vointa Consiliului Local al municipiului Bacau. Inainte de fiecare sedinta AGA, cei 2 membri primesc mandat din partea CL, prin vot public. Asadar, e mai mult o functie de mandat direct.

 3. Problema cea mare nu e ca si-au marit salariile, ci ca rezultatele muncii lor nu justifica aceste mariri salariale! Bacaul se scufunda si salariile administratiei locale cresc! Asta da cotradictie!

 4. În primul rând, țin să precizez că, în calitate de consilier local independent, n-am lipsit “strategic” de la ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău din data de 9 august 2017, ci exclusiv din pricina unui concediu de odihnă efectuat în perioada 31 iulie – 10 august despre care am informat oficial executivul și Consiliul Local în dimineața zilei de 31 iulie 2017. Ședința extraordinară din 09.08.2017 a fost convocată prin Dispoziția nr. 1799 din 04.08.2017, deci ambele momente s-au petrecut în timpul în care eu am fost plecat din localitate. Așadar, absența mea putea fi lămurită în doar câteva secunde, printr-o simplă întrebare adresată de un jurnalist ce respectă normele deontologice.

 5. Foarte frumos, domnilor consilieri si domnule primar. Dar pe profesorii metodiști (care inspectează pe cei mai mici în grad, pentru obținerea gradelor didactice) care se duc in unitatile scolare din Bacau când ii plătiți? Când le dați drepturile salariale cuvenite după realizarea inspectiilor? Nici fostul primar, nici actualul nu au dat banii cuveniți. Sa înțelegem ca acest criteriu nu intra la evaluare? Ca nu este un abuz? Nota: Primarii din mediul rural au plătit întotdeauna drepturile salariale ale metodiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ