18 aprilie 2024
ActualitateConsilieri județeni, în ședință ordinară de sfârșit de lună

• 33 din totalul de 37 de consilierii județeni au participat la ultima ședință a Consiliul Județean (CJ) din luna iunie. Pe ordinea de zi, au fost doar 16 puncte, toate fiind aprobate de aleșii județeni, unele cu unanimitate de voturi.

Consilieri județeni, în ședință ordinară de sfârșit de lună

Discuțiile cele mai aprinse s-au purtat pe punctul 3 de pe ordinea de zi, cel prin care se propunea trecerea unor bunuri (imobile și terenurile aferente, în suprafață totală de peste 6.300 de mp), din domeniul public al județului în cel al UAT Răcăciuni. Potrivit notei de fundamentare, clădirile (de birouri și o baracă) „se autodemolează din cauza neîntreținerii acestuia și a intemperiilor vremii”, iar CJ nu are prinse în buget sumele necesare pentru conservarea acestora. Pe locul respectiv, administrația comunei intenționează să amenajeze o platformă pentru deșeurile de mobilier și electrocasnice adunate de la populație.

„Mi se pare prea mare terenul, adică 6.000 de mp pentru ce se vrea să se facă acolo. Chiar Consiliul Județean nu mai are nevoie de terenuri, nu mai avem nevoie de nimic, dăm totul, nu se mai păstrează nimic? 6.000 de mp pentru o platformă unde să se strângă niște deșeuri? Eu zic să dăm în folosință clădirea, cu 200 de mp, care sunt prea suficienți pentru ce se vrea să se facă acolo. Mai păstrăm ceva terenuri și pentru Consiliul Județean”, a arătat consilierul PNL, Neculai Nechita.

Răspunsul din partea președintelui CJ, Sorin Brașoveanu, nu s-a lăsat așteptat, acesta replicând imediat la remarca lui Nechita. „Dvs., acum, vorbiți de dragul de a face opoziție. Știți foarte bine că acolo este un teren pe care de aproape 30 de ani nu poți face aproape nimic. A fost o bază a Serviciului Public Județean de Drumuri, cu material bituminos, deci nu poți să-l pui în valoare. Comunitatea locală dorește să facă ceva acolo. Pe acolo va trece și magistrala de gaz”, a opinat Sorin Brașoveanu. În completare, vicepreședintele Silviu Pravăț, a argumentat în favoarea proiectului de cedare a bunurilor, precizând că „fără acest teren, primăria nu poate accesa fonduri europene, pentru binele comunității”.



„În plus, nu va putea fiecare să aducă deșeurile acolo, ci primăria va pune la dispoziție un utilaj care va colecta, într-o anumită zi, deșeuri de la populație”, a arătat vicepreședintele Pravăț. Salutară a fost intervenția consilierului PNL, Vasilică Busuioc, cu rădăcini în zona Răcăciuni, și un bun cunoscător al comunei, care a confirmat inutilitatea terenului cu pricina. „Întâmplarea face să fiu din Răcăciuni, știu despre ce este vorba. Terenul de acolo, într-adevăr, nu are nicio valoare. Este o paragină, a rămas multă mizerie pe ea. Două barăci stricate și alea, iar, dacă primarul vrea să facă ceva, e foarte bine”, a fost intervenția consilierului PNL care a dus la scurtarea dialogului și votarea propunerii CJ.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a fost cel prin referitor la  planul anual de acțiune privind serviciile sociale organizate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău. „Din păcate, bugetul Direcției este afectat. De la Guvernul, nu am primit bani decât până în luna martie, (…) Există o rectificare făcută în Parlament, la inițiativa grupului PSD, dar astăzi este ultima zi în care președintele României trebuie să o promulge. M-așteptam la o rapiditate în a aproba acești bani, și așa puțini. Mai sunt 14 milioane de lei pe care le-ar primi Direcția, din 75 de milioane cât ar fi nevoie să funcționeze până la finalul anului”, a arătat președintele CJ.Toate cele 16 proiecte au fost aprobate, până la final, unele beneficiind de votul unanim al consilierilor.

Finalul i-a aparținut consilierului PNL, Petrică Mihăilă, care deși, tehnic, ședința se încheiase, neavând inclusă și o rubrică „Diverse”.

„Am primit o sesizare de la un medic din Bacău. Este o situație inacceptabilă la Spitalul TBC, gravă, dacă lucrurile se confirmă. Toată lumea a fost de acord că am trecut printr-o perioadă foarte grea, am avut niște eroi, bine spus, reprezentanți de medici, asistenți ș.a. care au fost și sunt în continuare în linia 1. Se pare că aceștia nu au fost trecuți pe lista de compensații, în schimb, cei de la birou, în frunte cu managerul, sunt pe acea listă”, a fost intervenția consilierului PNL care a pus capăt întâlnirii CJ.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri