-academicianul Ovidiu Bojor le-a vorbit bacauanilor despre stilul de viata sanatos

Zeci de specialisti din alimentatie si-au dat intâlnire, in Bacau, la conferinta „Solutii pentru o viata de invidiat”, organizata de Asociatia ADA pentru Nutritie si Reechilibrare Alimentara. „Vrem sa ajutam comuntatea bacauana prin actiunile noastre.

De aceea, astazi, la aceasta intâlnire s-a discutat atât de mult despre alimentatia sanatoasa, despre cum sa traim sanatos, in general. Am plecat si de la faptul ca unul din trei copii are mari problme de greutate”, a declarat Andra Sustac, presedinta Asociatiei ADA pentru Nutritie si Reechilibrare Alimentara. Evenimentul a beneficiat de participarea a numerosi medici, farmacisti, specialisti din agricultura etc., Printre acestia, ca invitat de onoare, s-a numarat si renumitul academician prof. univ. dr. Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne in România, cunoscut lumii intregi prin activitatea sa de cercetare in domeniul alimentatiei sanatoase.

PUBLICITATE

Interesant ca, Ovidiu Bojor, desi ar fi trebui sa sarbatoreasca, exact in ziua evenimentului, in familie, cei 56 de ani de casnicie, a preferat sa fie mai intâi in mijlocul celor care pretuiesc sanatatea, mai mult decât orice.

In expunerea sa, academicianul Ovidiu Bojor le-a oferit participantilor solutii pretioase pentru o viata de invidiat, insistând, insa, intr-o maniera deja cunoscuta, plina de umor si extrem de relaxata, asupra folosirii corecte a remediilor din natura.

simpozion nutritie2 Andra Sustac presedinte ADA

„Este o intâlnire de suflet in care am dialogat pe marginea stilului de viata mai sanatos, invatându-i pe oameni ce inseamna tinerete fara batrânete. Cea mai mare greseala din România este intrarea lantului acesta de industrie alimentara, cu supermarketuri, cu fast food-uri, cu toate E-urile de pe lume, care incet-incet, scurteaza viata, macina sanatatea tuturor, de la copii si pâna la adulti. Industrializarea alimentatiei este o bomba cu intârziere, dar cu efecte imediate asupra sanatatii, in loc sa mergem pe alimentatia clasica a bunicilor nostri”, a punctat academicianul Ovidiu Bojor.

Fondurile colectate la aceasta actiune vor fi folosite de organizatori pentru a ajunge in scoli unde sa fie promovate alimentele sanatoase in rândul copiilor. „Pentru cine nu stia, Ovidiu Bojor a cartat toate buruienile, mergând pe jos peste 40.000 de kilometri. De altfel, metodologia sa este folosita ca si reper in Statele Unite, unde este membru al Academiei de Stiinte Medicale. La 91 de ani inca mai are ceva de spus”, a adaugat dr. ing. Iuliana Barbu, proprietara conceptului devenit brand national „Farmacia Naturii”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ