La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au depistat în flagrant un bărbat de 30 ani, din comuna Livezi, care conducea un autotractor neînmatriculat şi fără permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările polițiștilor a rezultat că autotractorul i-a fost încredinţat spre conducere de către pasagerul de 47 de ani, care era proprietarul autovehiculului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, sub influenţa alcoolului, fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.

Atenție! Noul Cod Penal al României prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, pentru încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.

Alte articole