Curtea de Apel Bacau a respins apelul declarat de fostul primar din Sascut, Cristinel Bostan, împotriva sentintei Judecatoriei Bacau prin care edilul a fost condamnat la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, pentru conflict de interese.

Condamnarea este definitiva, iar fostul primar se va preda in cursul acestei zile, dupa cum ne-a declarat avocatul lui.

In acest dosar, Bostan a fost trimis in judecata anul trecut, fiind acuzat ca ar fi semnat, in 2011, facturi si ordine de plata pentru o revizie facuta de SC Dragoliv (firma in care asociat este sotia acestuia) la un utilaj al primariei, lucrare in valoare de 2.900 de lei.

PUBLICITATE

Fostul primar ar fi scapat doar cu 6 luni de inchisoare, cel mai probabil cu suspendare (cât a stabilit Judecatoria pentru aceasta infractiune), daca nu ar fi avut deja la activ o alta pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ultraj, ramasa definitiva in 2011.

Ca atare, instanta a dispus revocarea suspendarii pedepsei si a stabilit o pedeapsa de executat de 2 ani si 6 luni inchisoare. Cristinel Bostan mai este cercetat si in dosarul “Coruptie la E.ON Moldova”, care urmeaza sa se judece la Tribunal.

“Eram convins in proportie de 90 la suta ca voi obtine o amenda administrativa. Sunt cazuri mult mai grave in care se dau alte solutii. Inteleg sa-i trimitem dupa gratii când sunt fapte mult mai grave, dar la Bostan a fost o greseala pe care a recunoscut-o”
– Liviu Ghioc, avocatul fostului primar

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Foarte Nasol dpmn primar”????
  Dar mai are 1[un] dosar pe ROl,cine l-a invatat ca contoarul
  de curent se invarte invers{ adica la stanga} l-a invatat PROST.
  Asa ca domn RAUTA s-ar putea sa ajunga din nou Primar la Sascut.
  Intortocheate sunt caile Domnului.dar Electoratul va decide>>>:.

 2. E cam nasol ptr. Sascut. Nu de alta daca se reancarneaza baronul adormit sau pus la conservare Rauta un fel de Tutankamon e ca si cum schimbi tusea cu junghiul.Cred ca in Sascut sunt oameni cu coloana verticala si nu din aia care pun botul la vrajeala lui Rauta.A trecut timpul astora tip Rauta un fel de fosile.

 3. Unii au crezut in el, incepuse bine. Apoi a facut acelasi lucru ca si Rauta, s-a intors cu ”spatele”, elegant spus, la cei care l-au sustinut si l-au pus Primar vazandu-si doar de propriul interes.Tot Sascut-ul o sa-i arate <> acum chiar si in spatele unui ranjet de conjuctura. Ca si cu Rauta, toti ii zambesc in fata dar cati il vorbesc de bine? Daca si-ar schimba ”prietenii” ar avea o sansa. Ca OM. Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur…

LĂSAȚI UN MESAJ