18 aprilie 2024
ActualitateConcurs Național Interdisciplinar de matematică - fizică „Vrănceanu Procopiu”

De la - ∞ la + ∞, în drumul către succes

Concurs Național Interdisciplinar de matematică – fizică „Vrănceanu Procopiu”

La Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, între 6 și 8 decembrie, cea de a XXI-a ediție a tradiționalului Concurs Naţional Interdiciplinar de matematică şi fizică „Vrănceanu Procopiu”, cuprins în Calendarul competiţiilor şcolare, finanțat de Ministerul Educației.[lock_content]

 

Au fost prezenți în Bacău 130 de elevi participanți din toată țara, din clasele a IX-a – a XII-a, 24 de profesori însoțitori, 16 membri din Comisia Centrală, care au întocmit subiectele, 48 de profesori corectori, din Bacău și alte județe, și prof. Elisabeta Ana Naghi, preşedintele executiv, reprezentant al Ministerului Educației. De organizarea concursului s-au ocupat profesorii de matematică și fizică din colegiul gazdă, dar și prof. dr. Ovidiu Buhucianu, inspector şcolar pe specialitatea fizică de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău.



Proba de concurs a constat într-o lucrare scrisă cu două probleme de matematică și alte două de fizică, din programa de liceu aferentă clasei candidatului, iar unele subiectele au cuprins și materia anilor precedenți, în funcție de nivelul de studiu.
În final s-au acordat 33 de premii: 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III și 6 mențiuni, la clasa a IX-a, 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III și 7 mențiuni, la clasa a X-a, 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III și 5 mențiuni, la clasa a XI-a, 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III și 3 mențiuni, la clasa a XII-a.
Bacăul a urcat pe podium prin elevii Ștefan Ștefănescu, clasa a XI-a, premiu II, și Nicolae Gătej, clasa a XII-a, mențiune, ambii de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești. Toate premiile sunt afișate pe site-urile Colegiului Național „Ferdinand I” și ISJ Bacău.

În cele trei zile cât au stat în Bacău, elevii participanți au vizitat și Observatorul astronomic „Victor Anestin”.
„Aici au avut parte, cu mic cu mare, la o prezentare de excepţie a cerului, de către domnul prof. Anghel Radu, muzeograf la observatorul băcăuan. Drumul spre reuşita elevilor, coordonaţi de profesorii lor şi sprijiniţi necontenit de părinţi, a fost unul anevoios, cu surprize, enigme, soluţii multiple, noi descoperiri, asemenea noilor tehnologii utizate în cercetarea spaţială, astfel încât, la întoarcerea din călătoria spațială imaginară din planetariu, la avizierul Colegiului Naţional «Ferdinand I» Bacău au putut vedea deja afișate rezultatele parțiale ale concursului.”
prof. dr. Ovidiu Buhucianu, inspector şcolar pe specialitatea fizică de la Inspectoratul Școlar Județean Bacău

[/lock_content]

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri