Inca de la primele ore ale diminetii, drumul national care traverseaza comuna Oituz, a fost blocat temporar, in dreptul Monumentului Eroilor.

Autoritatile locale, militari activi si in rezerva, oameni ai locului si un sobor de preoti au asistat la un ceremonial militar si religios, activitati organizate in memoria eroilor cazuti pe aceste meleaguri in Primul Razboi Mondial.

Gazdele si invitatii au sustinut alocutiuni, iar corul mixt al Caminului cultural Oituz a interpretat cântece omagiale.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”652″]

Activitati similare s-au desfasurat ulterior la monumentul eroului lt. Nicolae Macarie, aflat in incinta Bisericii Neamului din satul Poiana Sarata si la Cimitirul Eroilor din satul Poiana Sarata.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos că în acest colţ de lume foarte important din punct de vedere al istoriei acestei ţări se păstrează tradiţia şi se omagiază adevăraţii eroi căzuţi la luptă pentru noi, viitorul României!

    Felicitări preotului din Poiana Sărată Sinel Lăzărel şi organizatorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ