Adrian Movila, comisar sef la IPJ Bacau, cercetat pentru infractiuni de favorizarea infractorului, a obtinut, la Curtea de Apel, o reducere a pedepsei.

La inceputul anului, comisarul a incheiat cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei pentru aceste fapte, admis ulterior de Judecatoria Bacau, insa, la scurt timp, Movila nu a mai fost multumit de ce a semnat si a contestat acordul, la instanta superioara.

De fapt, din apararea avocatilor lui reiese ca nu prea a stiut ce a semnat, in apel fiind aduse ca argumente “consimtamântul viciat” si presiunea psihica generata de starea de arest.

PUBLICITATE

Dincolo de aceste aspecte subiective, Curtea de Apel a decis ca prima instanta nu a calculat corect pedepsele aplicate si a admis partial apelul politistului Movila, prin reducerea cuantumului pedepselor.

Astfel, pedeapsa totala de 3 ani închisoare, cu suspendare, stabilita de prima instanta, a fost scazuta la 1 an, 11 luni si 22 zile. Decizia este definitiva.

Movila a fost acuzat de doua infractiuni de favorizarea faptuitorului. Este vorba de doua dosare in care politistul a furnizat inculpatilor informatii legate de ancheta in curs.

Unul dintre aceste dosare este cel al fostului primar din Margineni, Marcelin Solot, trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

In apel, avocatii comisarului au criticat, pe de o parte, faptul ca acordul ar fi confuz – “s-a retinut ca ajutorul acordat a constat in mai multe actiuni, retinându-se insa forma simpla a infractiunii (care, dupa cum se stie, consta intr-o singura actiune), ceea ce l-ar putea expune pe inculpat unei cercetari ulterioare pentru parte din actiunile descrise in acord”.

Pe de alta parte, s-a reclamat ca politistului nu i-a fost adus la cunostinta faptul ca, in acelasi dosar, fusese inceputa urmarirea penala in rem si pentru alte infractiuni decât cele cuprinse in acordul de recunoastere.

Curtea de Apel nu s-a pronuntat, insa, in acest sens, nu a dispus anularea/modificarea acordului, astfel comisarul risca sa se aleaga cu un nou dosar penal.

Movila spera, asa cum se arata si in apel, ca acordul sa fie respins, iar dosarul sa fie trimis inapoi la procuror pentru continuarea urmaririi penale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Va dati seama ce justitie exista in tara asta mafiotizata in totalitate. Ce porcarii exista in legislatie pentru a putea judecatorii sa acopere mafioti precum coruptii din politie, politica, justitie.

  2. Presiune psihica ??..Dar acest fost comisar (sper din suflet sa nu mai ajunga inapoi in politie nici macar paznic)cita presiune psihica punea pe stie el cine pana obtinea suma solicitata,ca de nu incepea santajul.Justitia e usor de manipulat ,ca si acolo e plin de corupti.Ne-am saturat de mafioti dar cine ce poate face ?

  3. Pai ar trebui ca domnii porcurori=procurori sa-i mai lipeasca un dosar penal ca sa il invete minte. Dar deh, sunt fosti colegi de la economic, cum sa-l deranjeze ei pe Aditzu!?

LĂSAȚI UN MESAJ