Din cele 97 de medii de 10 (zece) în toată țara, două sunt în Bacău, prin candidatele Olga Teodora Popescu, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu”, și Laura Elena Ionașcu, absolventă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.

Olga Teodora Popescu: „Am plâns de bucurie, împreună cu părinții mei”

„Sincer, nu mă așteptam la un astfel de rezultat. Aveam ceva emotii la lucrarea de la Limba română, pentru că la Fizică și Matematică știam că voi lua 10. Eram singură acasă când am deschis aplicația de pe internet și am aflat notele. Apoi am sunat-o pe mama și am plâns amândouă prin telefon. Bineînțeles ca a urmat apoi și tata. E fericire în familie. Acum mă pregătesc pentru admitere la Academia de Studii Economice din București, unde voi mai da un test la Limba engleză, dar nu mai am emoții. Pot să spun că sunt în vacanță”, a declarat Olga pentru „Deșteptarea.ro”.

PUBLICITATE

Am mai scris de Olga Popescu în luna mai, la cursul festiv al absolvenților, pentru a semnala o altă performanță deosebită de-a ei: în toți cei 4 ani de liceu a reușit să ia premiul I, consecutiv, la Olimpiada Națională de Religie Catolică, sub îndrumarea prof. Angela Budău.

„Să știți că nu este ușor să ajungi în vârf, ci să reușești să te menții. În cei patru ani de «Vrănceanu» am încercat să fac asta cât de bine am putut, chiar dacă acest lucru a însemnat și anumite sacrificii. Dar a fost un drum plin de satisfacții. Nu regret nimic, au fost ani plăcuți, aici m-am dezvoltat personal, aici am devenit mult mai responsabilă. Iar la facultate, mai departe, îmi doresc să fiu tot sus. Să fiu eu”, ne-a mai spus candidata de 10. Urmare a acestei reușite, Olga este declarată și șefa de promoție 2017 a Colegiului Național „Gh. Vrănceanu” Bacău.

Laura Elena Ionașcu: „Nu eram așa sigură pe mine, dar mă bucur că e așa”

Laura Ionașcu, absolventa de la „Alecsandri”, a fost în cei patru ani de liceu căministă. Este de loc din județul Neamț, comuna Români, sat Goșmani.

„Dacă mă credeți, nici nu mă așteptam să iau chiar 10 pe linie. Nu eram așa de sigură pe mine, dar mă bucur că am reușit și că e așa. M-a sunat o prietenă și mi-a spus că s-au afișat rezultatele și că sunt prima pe listă, alături de colega mea de la «Vrănceanu». Mama a început să plângă când i-am spus, iar tatălui nu-i venea să creadă. Nici eu nu realizez că e adevărat. Am dat bacalaureatul la Limba română, Istorie și Geografie, și deși știam ce am scris și cât am scris, am avut emoții pentru note, pentru că nu știi cum ești apreciat de cei care corectează”, ne-a declarat și Laura, imediat după ce a aflat rezultatele de la examen. Pe 23 iulie va mai avea de trecut un hop, admiterea la Facultate. A ales Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Drept, la care va mai da un examen la Limba română.

„Dar va conta și nota de la Bacalaureat, în proporție de 50%. O săptămână voi lua pauză, dar apoi mă voi apuca din nou de repetat materia, ca să iau și acest examen. Cred că va conta și media de liceu, care la mine este de 9,94. Oricum, am încredere în mine”, a mai adăugat. Cât despre cei patru ani de „Alecsandri”, Laura ne-a mărturisit că au fost cei mai frumoși ani, cu profesori speciali, cărora le datorează totul. „A fost prima mea opțiune atunci când m-am înscris la liceu. Am simțit că aici voi face performanță și așa a fost”, a mai spus candidata de 10, absolventa Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. Am ajuns sa ne bucuram si sa ne minunam pentru doua medii de 10 la Bac?Rau am.ajuns..De parca au facut nu stiu ce descoperiri in fizica cuantica.Oricum,asta nu inseamna ca cele doua fete nu merita tot respectul pentru seriozitatea dovedita..dar tot e penibil!

 2. Domnule Cornelus, nu ne bucurăm doar de două medii de 10. Ne bucurăm pentru că suntem pe locul 2 pe tară la promovabilitate BAC 2017. Este un rezultat extraordinar și o mândrie pentru Bacău. Felicitări elevilor, profesorilor, părinților! Procente de promovare peste 80% s-au înregistrat în judeţele Sibiu (83,73%). Bacău (83,54%), Iaşi (82,91%) şi Cluj (82,75%). Judeţele în care ratele de promovare au fost sub 55% sunt Ilfov (42,24%), Giurgiu (50,7%) şi Teleorman (53,95%). Daţi Cezarului ce-i al Cezarului…

  • Vorba lui Cocosila(daca stii cine este)”pai vezi ca esti prost?”..Pai cand am dat eu bacalaureatul se invata carte amice,nu ca acum.Am luat peste 8,dar nu are nicio importanta.Anul asta su iectele au fost foarte usoare,de aici rata mare de promovabilitate;intelegi ?

   • Domnule Cornelus,ganditi-va ca e vorba de niste copii in formare si nu e bine sa-i descurajati cum ca pe vremuri se obtinea o nota de zece mai greu.E adevarat ce spuneti,pe de alta parte nu este vina lor ca acum notele se dau mult mai usor decat inainte.Eu sunt sigura ca aceste doua eleve au muncit destul ca sa reuseasca sa obtina aceste note.Faptul ca nu sunt mai multe note de zece arata ca a existat ceva exigenta in notare,nu?

   • CRED CA SE INVATA CARTE ,DAR S-A ” LIPIT ” DE TOTI?? IN ACEST CONTEXT, RETINETI SI FOLOSITI ”promovare ”si NU ”promovabilitate ” !!

 3. Felicitari!!! Ma alatur lacrimilor de bucurie a parintilor,aduc laude profesorilor care v-au adus aici si va doresc succes in studentie si viata!

LĂSAȚI UN MESAJ