Contele Christian E. de Hillerin, din Blagesti, i-a invitat pe mai multi regalisti la resedinta sa, un paradis natural (cai de rasa, caprioare, pasari exotice…). Intâlnirea, parte a unui generos proiect care-si propune ,,relansarea/reorganizarea” miscarii regaliste, n-a avut loc intâmplator aici.

Bunicii contelui de Hillerin sunt conti in Franta. Christian E. de Hillerin a finalizat studii superioare in România, a locuit 30 de ani in Germania si acum s-a retras, cu sotia românca, in România. Familiei Hillerin ii este mentionata nobletea inca din 1450, in Enciclopedia franceza. Toata familia este regalista si francmasona.

Influenta sa asupra francmasoneriei române este stiuta. “Noi credem in regalitate. Este singura solutie viabila, posibila, accesibila românilor. Noi, monarhistii, ne-am pus mari sperante in reabilitarea regelui Mihai acum, cât este in viata”, a spus Christian E. de Hillerin.

PUBLICITATE

Dintre sperante nu lipseste gândul ca taranistii si liberalii ar putea oferi un sprijin consistent relansarii ofensivei democratice monarhiste. Nu intâmplator, la reuniunea de la Blagesti a participat si vicepresedintele taranistilor, Ioan Balan.

Filiala Alianta Nationala pentru Restaurarea Moharhiei Bacau este suspendata pentru sase luni de catre liderii bucuresteni. Grupul de initiativa reunit la Blagesti doreste revitalizarea activitatii. Au fost abordate chestiuni juridice, organizatorice.

“Menirea noastra este si aceea de a atrage noi membri”, a spus Ioan Balan.

S-a vorbit despre calitatea membrilor. Au fost amintite si numele unor cunoscuti medici bacauani. Unul dintre participantii spera ca la intâlnire va ajunge si Romeo Stavarache. Ceea ce nu s-a intâmplat. Marea realizare a acestei intâlniri a constituit-o faptul ca a fost ales un comitet executiv interimar.

Vom reveni cu noi elemente.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Monarhia ne mai lipsea!!!Cei care sustin aceasta aberatie ar fi bine sa studieze putina istorie!Fostii propagandisti ai PCR ar trebui sa se ocupe de sanatatea lor si sa lase problemele tarii in grija celor ce mai gandesc inca!

  2. Nenea contele, pentru noi romanii puterea exemplului a fost sfinta….de aceea zic sa faca Franta primul pas intru restaurarea monarhiei. Dupa ce ii vom vedea pe francezi cum se infrupta din monarhie mai vede ce vom face si noi…..

LĂSAȚI UN MESAJ