Vineri, 16 august, de la ora 10, la Cimitirul International al Eroilor din Comanesti a avut loc o ceremonie religioasa în cinstea tuturor soldaților cazuti în luptele din Primul Război Mondial. Manifestarea a avut loc în cadrul „Zilelor orasului Comanesti“.

Pentru cei peste trei mii de militari, ale caror oseminte sunt îngropate în cimitirul din Comanesti a fost oficiata o slujba religioasa, au fost tinute discursuri, iar la final au fost depuse coroane. În cinstea celor care au luptat, fie ca sunt austrieci, români, unguri, germani, rusi sau de nationalitate necunoscuta, au fost ridicate steagurile tarilor combatante si al Uniunii Europene, in timp ce Fanfara Militara a Garnizoanei Bacau a intonat imnul.

La eveniment au participat câteva sute de comanesteni, primarul orasului Viorel Miron, subprefectul Dorian Pocovnicu, parlamentarii Ionel Palar si Dan Tataru, dar si atasatul militar al Austriei Christian Mutek. Alaturi de edilul localitatii, gazda a evenimentului a fost colonelul (r) Paul Valerian Timofte, de la Asociatia Cultul Eroilor.

PUBLICITATE

În Cimitirul International din Comanesti sunt inhumati 46 de ostasi germani, 2141 militari rusi, 165 români, 89 necunoscuti, 191 austrieci si 370 de maghiari, morti în timpul luptelor din 1917-1918.

Mircea MERTICARIU


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ