Lucrarile de modernizare au inceput/Foto: Ramona Ionescu

Demararea unor lucrari programate pentru inlocuirea retelelor termice stârneste nemultumiri in rândul centralistilor care locuiesc pe strada Republicii, la blocul nr. 76. Majoritatea locatarilor din acest imobil si-au montat in timp centrale de apartament, iar din cele 102 apartamente distribuite pe sapte scari, au mai ramas racordati doar 12 consumatori la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic.

Problema ridicata de locatari se refera strict la scarile E, F si G, unde exista o singura garsoniera ramasa la Thermoenergy Group SA.

“La scarile E si G, toti locatarii au centrala proprie, iar la scara F, face exceptie o garsoniera situata la etajul IV, care a ramas racordata la sistemul centralizat. Eu cred ca in situatia data, nu se justifica investitia in sine.

PUBLICITATE

Cred ca pentru persoana respectiva trebuie sa se gaseasca o solutie mai economica, iar primaria ar trebuie sa-l subventioneze ca sa-si puna centrala. Stiu ca anii trecuti a fost data o hotarâre de Consiliu Local care prevedea ca in blocurile in care exista un singur consumator, acesta va primi o subventie de 2.500 de lei ca sa-si puna centrala”, declara Adela Barbarasa, locatar.

O alta problema ridicata de locatari este aceea ca odata ce au inceput lucrarile in zona, betonul va fi spart, circulatia va fi restrictionata, iar locatarii vor fi obligati sa inghita tot praful care se va face pe durata lucrarilor.

“Nu vom avea unde sa parcam masinile, nu vom putea intinde rufe, va fi zgomot, spatiul din spatele blocului este ingust si il impartim si cu agentii economici care functioneaza in zona. In plus, nu cred nicio secunda ca serviciile furnizorului de agent termic se vor imbunatati intr-atât incât centralistii sa se intoarca la Thermoenergy.

Noile tevi sunt aduse doar pâna la intrarea in bloc. Toate conductele care trec prin subsol si apartamente trebuiesc inlocuite de proprietari, iar costurile nu sunt deloc mici. Cum se justifica aceste investitii?”, se intreaba locatara. Ea ramâne totusi la parerea ca cei 200 de metri cât inseamna distanta scarilor E, F si G, nu se justifica ca investitie, iar reabilitarea pe orizontala i-ar fi ajutat mai mult pe proprietari.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Ca sa vezi de ce se intampla anumite lucruri este necesar sa urmaresti traseul banilor.
  O companie care traieste numai din diferite subventionari nu poate rezista.
  La un moment dat am afirmat ca CET-ul nu rezista mai mult de 5 ani si a rezistat 4 ani.
  Deoarece Termoenergy Group SA se bazeaza pe acelasi subventii, nu rezista mai mult de 3 ani.
  Termoenergy (Primaria ) este ca un copil : un tub digestiv cu un mare apetit la un capat si nici un simt al responsabilitatii la celalat capat.

 2. Aceeași situație și pe 9 Mai, George Apostu. Lucrarea trebuia să dureze 2 luni după cum ei spuneau într-un afiș. A început în August 2014 și nici acum nu e gata. Au distrus străzi, trotuare și nu cred că le va mai repara cineva prea curând.

  Trist, dar așa se lucrează pentru că nimeni nu controlează.
  Nu știu cine se va racorda. De fapt motivul pentru care toți s-au debranșat a fost calitatea serviciilor + faptul că era foarte scump.

  Mai trebuie să spun că în Bacău au mai rămas doar pensionarii, bugetarii și fufele care fac videochat ? Nu, nu mai trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ