Consilierii locali s-au reunit vineri intr-o sedinta extraordinara, intrucât executivul Primariei dorea sa le supuna votului suplimentarea bugetului de la Zilele Bacaului, desi nu trecusera nici 10 zile de când au decis sa aloce 180.000 de lei acestui eveniment.

Motivul, la fel ca si convocarea in pripa, „fara a respecta termenul legal”, dupa cum s-a plâns consilierul Cristi Manolache, au fost prilej de tipete si acuzatii in cadrul sedintei. Concret, consilierii au avut in fata un proiect prin care alti 40.000 de lei sa mearga din bugetul local pentru sustinerea acestui eveniment care a inceput vineri, 9 octombrie.

„Ati facut un deviz de costuri, de peste 300 de mii de lei, din care ati spus ca vom aloca 180 mii lei, restul venind de la sponsori”, a spus consilierul Dragos Stefan, suparat pe lipsa de transparenta a executivului. „Vrem sa vedem contractele de sponsorizare! De unde se va sustine acest eveniment? In ziua festivalului veniti sa ajustati bugetul din bani publici!”

„Contracte de sponsorizare sunt la acest moment 0”, a confirmat Tiberiu Serban, adjunct la Teatrul Bacovia, venit sa reprezinte institutia in absenta directorului Anca Sigartau.

Viceprimarul Ababei a incercat sa argumenteze ca Teatrul Bacovia, organizatorul evenimentului din acest an, nu are departament de marketing sau strângere de fonduri, prin urmare, a fost greu sa atraga sponsorii. In plus, mediul privat nu poate fi fortat sa contribuie. „Cei 40.000 de lei reprezinta onorariile artistilor locali pe care ati cerut sa ìi implicam in eveniment. Ii vom recupera de la comerciantii care au inchiriat spatiul public si vor face activitati comerciale in timpul festivalului”, a spus viceprimarul.

Bugetul Zilelor Bacaului ajunge astfel la 220.000 de lei, bani exclusiv din vistieria locala. Consilierii PNL au votat in bloc proiectul, in timp ce alti 6 consilieri s-au abtinut de la vot.

Ce s-a mai discutat in sedinta de vineri, pe larg, in editia de luni a cotidianului Desteptarea.

Tot vineri a fost schimbat si programul manifestarilor.

program-zilele-bacaului

Cel mai asteptat moment este concertul lui Goran Bregovici, programat sambata de la ora 21:00.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

17 COMENTARII

    • Cand vad ca cineva comenteaza ca atata muzica populara e plictisitoare ma apuca greata,e rusinos sa spui despre muzica poporului tau ca e plictisitoare,…poate preferai manele

  1. “Tot vineri a fost schimbat si programul manifestarilor, la programul initial adaugandu-se aceste manifestari artistice.” – pentru scena de la statuie! Cititi mai intai si dupa …..dati-va cu parerea!

  2. Bai Olandezule!!…numai carcota faci pt.Magelan….al tau(Manolache)….mai munceste…si tu…nu astepta…sa faci bani…ca un lingau la “ ia-ma nene“!!…cand…ai sa muncesti o secunda…atunci…sa iti dai cu parerea!!
    Politia ???….nu l vedeti pe acest Olandezu….cum fraudeaza….carand cu minovolumul oameni la ocazie….zilnic….la pod la Narcisa!!!!????
    Cat iti da Manolache….sa stai pe Facebook!!!
    E cautata munca cu ziua!!…sa stii Olandezule!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ