– mai multe zone din Bacau le dau batai de cap viitorilor soferi

La intâlnirile periodice organizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) cu reprezentantii scolilor de soferi, s-a ridicat problema reglementarii circulatiei rutiere pe anumite tronsoane de drum din municipiu.

Printre zonele cu probleme se numara sectorul de drum care margineste Stadionul municipal pe lânga unul din stâlpii de nocturna, dar si strazile din vecinatatea sensului giratoriu de la pasajul subteran Stefan Guse.

PUBLICITATE

“La stadion, cum pleci din parcarea laterala pe traseu si urmezi directia Tic-Tac, soseaua se ingusteaza in apropierea stâlpului de nocturna, iar candidatii la obtinerea unui permis de conducere se fâstâcesc deseori atunci când vine o masina din sens opus, tocmai pentru ca nu este reglementata prioritatea de trecere in locul respectiv.

O alta anomalie o intâlnim la sensul giratoriu de la pasajul subteran, unde, semnele de circulatie de pe strazile Bogdan Voievod si Oituz se confunda, având aproape aceeasi semnificatie. Candidatii se incurca frecvent si ca sa se reglementeze aceste aspecte am vorbit cu cei de la circulatie in vederea montarii unor indicatoare care sa-i ajute pe candidati, nu sa-i incurce”, declara cms. sef. Constantin Mihaescu, seful SPCRPCIV Bacau.

El spune ca atunci când examinezi un candidat nu trebuie sa-i vânezi greselile, iar evaluarea trebuie sa fie obiectiva si sa-l stimuleze pe acesta. “In 25 de minute cât dureaza traseul, poti sa gresesti maximum 22 de puncte. Daca ai depasit acest punctaj esti picat si trebuie sa mai faci câteva ore de pregatire.

Politistul care m-a examinat pe mine nu mi-a urmarit neaparat greselile, ci a fost atent mai curând la reactiile mele in trafic, la orientare si la reflexe. Daca nu te precipiti si dai dovada de stapânire de sine, vei fi un bun sofer. Intr-adevar, sunt zone in oras unde nu este reglementata clar circulatia, iar acest lucru te poate pune uneori in incurcatura”, spune Iustin Braga, sofer incepator.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ