Disparitia fostelor ateliere care au servit elevilor drept spatii pentru a invata meserie, in trecut, nu a ramas fara ecou in rândurile candidatilor la Primaria Bacau. Acestia au declarat ca vor urmari sa vada cine se face vinovat de situatie, dar si ce se poate face de aici inainte.

„Povestea fostelor ateliere se inscrie in linia de guvernare din ultimii ani. S-a speculat imobiliar, in loc sa avem constructii utile. Cladirile au disparut in ani, nu de ieri pe azi, drept urmare va deveni o chestiune penala”, a declarat candidatul PSD, Cosmin Necula.

Dragos Luchian, candidatul PNL a promis ca va lua documentele din primarie pentru a vedea de ce s-a scos din lista cladirilor de patrimoniu tocmai acest ansamblu.

PUBLICITATE

„Daca ce a mai ramas acolo se poate valorifica o vom face, dar nu cred, pentru ca erau cladiri in ruina si nu se putea desfasura acolo activitate didactica. Eu cred ca este nevoie de spatii pentru formare tehnica, mai ales ca avem nevoie de forta de munca calificata in Bacau”, a declarat Luchian.

„Opinia mea este ca acolo s-a dorit ca acele cladiri sa dispara, cu interes clar ca sa se beneficieze de pe urma terenului. Problema va ajunge astfel in mâinile altora, a organelor de ancheta, cum de altfel sunt si alte situatii. Au dorit sa se aleaga cu un teren, calcând in picioare patrimoniul acestui oras”, este de parere candidatul PSRo, Cristinel Manolache.

De paza acelor spatii care erau in administrarea colegiului trebuia sa se ocupe municipalitatea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Raul deja a fost facut, vor urma doar declaratii pur electorale in care toti vor rezolva aceasta problema, Din pacate interesele marunte ale unor politicieni au dus la distrugerea invatamantuluii profesional, pentru a crea artificial viitori studenti pentru universitatile particulare, sa ne aducem aminte cine a desfiintat scolile profesionale, Ecaterina Andronescu PSD.
  In Bacau dorinta unora de a pune mana pe terenuri in cardasie cu cei din Primarie nu are limite, si o sa vedem ca dupa ce or sa cada ultimile caramizi o sa apara un mostenitor care sa revendice terenul si problema a fost rezolvat. Condidatii nostri dragi or sa spuna ca nu au ce face si trebuie sa aplice legea sa puna in posesie noul proprietar. Nu au niciun interes sa salveze acel lo pentru comunitate.

 2. PSD-ul a distrus in judetul Bacau toata economia judetului (fabrici, platforme chimice si rafinarii) si pana acum nu s-a facut nimic. Pt dl Necula de la PSD o vb spune ca corb la corb nu-si scoate ochii. Iar dl Dragos de la PNL putea sa vina cu date clare daca dorea si pana acum, de la colegii sai de partid pusi in mai toate institutiile locale. Gargara electorala pt cei mai prosti ca ei.

 3. O filă din istoria învățământului băcăuan pierdută.
  Rușine pentru administrația locală.
  Atenție,terenul nu-i poate fi schimbată destinația(este al învățământului) decât prin hotărâre de guvern.
  După câte știu,la butoanele administrației locale a fost din divizia politică de dreapta(dominant PNL).

 4. Interesant ca TOTI candidatii vad ceea ce se stie de ani de zile abia acum cand s-au lansat in campanie. Si promit, si promit.
  Oare dl Luchian ca si vice primar sau ambii ca si onorabili parlamentari nu au vazut ce se intampla acolo pana astazi? Au fost la fel de vocali si cand nu era campanie?
  Si astfel de situatii sunt multe in oras si toate devin de interes in campanie si apoi intra in “hibernare”pana la urmatoarea campanie.

 5. Ce tot batem putineiu’ ca ca surdu’ toaca ? . Disparitia atelierelor a avut loc sub conducerea partidelor care au nenorocit tot pe ce au pus mana , indiferent de partid –> sunt aceiasi gloata cunoscuta intre ei . Sa nu credeti ca daca vine alt ” destept ” de la aceleasi partide care au fost din ’90 pana-n prezent , va va aduce atelierele inapoi .
  Tobe pentru prosti , in campania partidelor vechi pline de incompetenti si semianalfabeti . Alegeti independenti care au fost si sunt adevarati profesionisti in domeniile lor profesionale sau noile partide mai mici care au mult tineret –> asta-i viitorul . Daca nu aveti pe cine alege , atunci aveti o mare problema in continuare , 4-8 ani cel putin . Vai de capu’ vostru …..!

LĂSAȚI UN MESAJ