Cele patru camere de comerț și industrie excluse abuziv în martie 2013 din Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) au fost repuse în drepturi de Judecătoria Sectorului 3, prin soluția pronunțată în 10 iulie 2013. Instanța a admis ordonanța președințială de suspendare a deciziei Colegiului de conducere al CCIR, care excludea din CCIR Camerele de comerț și Industrie Dolj, Bacău, Prahova și Vâlcea.

Conform Codului de Procedură Civilă, hotărârea instanței este executorie. Astfel, cele patru camere de comerț și industrie sunt membre cu drepturi depline ale Camerei de Comerț și Industrie a României.

Mai multe Camere de comerț județene i-au cerut președintelui CCIR, Mihail Vlasov, documentele justificative pentru cheltuirea a 12,2 milioane de lei din Fondul la dispoziţia Preşedintelui. În acelaşi timp, au cerut explicaţii pentru depăşirea cu 5,9 milioane de lei a bugetului aprobat pentru 2011, în condiţiile în care CCIR înregistrase în acel an un deficit de 5,1 milioane de lei.

Mihail Vlasov a refuzat să răspundă şi, în consecinţă, Camerele judeţene au intentat un proces prin care au contestat descărcarea de gestiune a preşedintelui CCIR şi au sesizat DNA cu privire la posibile acte de corupţie şi deturnare de fonduri ale conducerii CCIR.

Camerele județene care au sesizat DNA și au intentat procesul au fost excluse din CCIR la începutul lunii martie 2013, sub pretextul absentării la adunările generale ale CCIR.

Prin recenta soluție a Judecătoriei Sectorului 3, Camerele județene Dolj, Bacău, Prahova și Vâlcea sunt din nou membre în Camera de Comerț și Industrie a României. Ordonanța președințială va produce efecte până în momentul judecării dosarului 12750/3/2013, aflat pe rolul Tribunalului București, prin care se contestă decizia de excludere a celor patru camere de comerț județene.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Felicitari.Trebuia sa-l puna cineva la punct pe acest escroc international,Vlasov,membru de baza in famiglia Voiculescu cel care aimpus-o pe “apropiata” sa Mona Pivniceru la Justitie.

  2. R mai trebui studiate si relatiile dintre “imparatul” si Ovidiu Szilaghy (vezi terenurile din Iasi) si “imparatul” si Relu Fenechiu. Cine i-a facut trampa cu bulibasha lui Relutu??? Un tovaras de celula de-al lui Costica Argint???

LĂSAȚI UN MESAJ