25 aprilie 2024
Comunicat de presăCălătoriile cu mașina și avionul – Sfaturi pentru cardiaci

Călătoriile cu mașina și avionul – Sfaturi pentru cardiaci

De multe ori în călătorie oamenii uită de program, uită de reguli și de exigențele pe care le aveau. În cazul bolnavilor cardiaci situația poate deveni complicată dacă nu se face o pregătire specială pentru călătorie. În ce constă aceasta? Află în acest articol care sunt sfaturile medicilor pentru cardiacii care pleacă în călătorie.

Voiajul se organizează din timp

Dacă este vorba despre o călătorie în țară se poate merge cu trenul sau cu mașina. Persoanele cardiace ar trebui să circule cu trenul deoarece în ziua de azi traficul rutier a devenit infernal. Din păcate conducerea auto se face într-un mod destul de agresiv de către unii șoferi din trafic, ceea ce reprezintă un stres enorm pentru alți șoferi din jur. Stresul, stările de nervi, supratensionarea psihică, oboseala și enervarea pot afecta oamenii, dar mai ales pe cei care sunt cardiaci.

Cercetătorii au constatat că oamenii care sunt la volan suferă o accelerare a ritmului cardiac cu 15-25% față de normal. Persoanele coronariene trebuie să evite conducerea auto în caz de: stres, stări de nervi la volan, frig sau alte condiții meteorologice dificile, perioade de digestie, în timpul tratamentelor cu medicamente sedative care pot modifica vigilența.

Stresul și enervarea la volan apare mai ales la persoanele care sunt mai temperamentale. Persoanele cu experiență la volan pot avea capacitatea de a-și controla emoțiile în traficul aglomerat.

În ceea ce privește călătoria cu mașina, anumite persoane pot călători fără probleme în acest mod, fără risc, mai ales dacă au și aprobarea medicului și dacă își iau anumite măsuri de precauție simple dar necesare. Pentru a avea bani suficienți pentru călătorie, oamenii pot face un credit nevoi personale – În doar 15 minute obțin banii online, aceștia sunt transferați direct în contul lor.

Dacă este vorba despre un voiaj în străinătate, ei trebuie să zboare cu avionul la destinație. Zborul nu este interzis persoanelor care au un diagnostic corect pus de medic. În acest caz trebuie să evite stresul care poate fi creat de angoasele sau stările de anxietate în momentul îmbarcării și decolării, emoția trecerii frontierei, oboseală, lipsa de somn, alimentația nepotrivită, deshidratarea sau diferite alte motive de enervare.

Persoanele cu boli cardiovasculare nu trebuie să călătorească pe distanțe lungi și mai ales în zilele caniculare de vară. Persoanele supraponderale sau care au varice pot suporta cu dificultate călătoriile lungi. Când călătoriile se fac în străinătate, oamenii care au afecțiuni cardiace trebuie să-și ia cu ei medicamentația prescrisă, care să le ajungă pe tot parcursul voiajului. Tratamentul trebuie continuat și în vacanță pentru menținerea bolii sub control.

În lunile de vară pot să apară variații ale tensiunii arteriale din cauza căldurii, al dilatării vaselor de sânge și a deshidratării. În călătorie este obligatoriu să nu lipsească în nicio zi sticla cu apă proaspătă. Transpirația poate duce la deshidratare, la pierderea de minerale, de potasiu. Stările de slăbiciune și palpitațiile din timpul verii se explică prin deficitul de potasiu. Oamenii cardiaci nu trebuie să fumeze și nu trebuie să bea alcool, cafea și alte băuturi cofeinizate.

Oamenii trebuie să respecte tratamentul și indicațiile medicului și astfel pot pleca în călătorie fără a se stresa. Prin împrumuturi nebancare oamenii pot obține o sumă de bani care să le ajungă pentru o călătorie, indiferent că este în țară sau în străinătate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri