In doua centre de examen, la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” si Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, s-a sustinut ieri proba scrisa la Titularizarea 2015.

„In total, au fost 750 de candidati cu fisa valida. 74 dintre ei au absentat, iar 119 s-au retras din examen. Un candidat a fost eliminat pentru tentativa de frauda.”
prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau

Au participat acei candidati care au obtinut cel putin nota 5 (cinci) la inspectiile speciale de la clasa sau la probele practice, care s-au desfasurat intre 27 mai si 26 iunie, si au avut fisele de inscriere validate.

PUBLICITATE

Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a scos in acest an la concurs 208 posturi titularizabile (perioada nedeterminata), dar si alte 1.772 netitularizabile (perioada determinata), in total 1.980 de catedre. Cea mai mare concurenta a fost pe catedrele de Limba si literatura româna – 105, pe posturile de invatator – 108 si educator – 97, dar si pe disciplina Matematica – 64.

Lucrarile scrise vor fi evaluate, pe discipline, in 11 centre constituite la nivel national. Primele rezultate vor fi afisate pe pe 20 iulie, iar cele finale, dupa contestatii, pe 24 iulie.

Urmeaza apoi repartizarea candidatilor pe post/catedra, in sedinte publice, in zilele de 27 si 28 iulie. Pentru angajare pe perioada nedeterminata (ca titular), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte), iar pentru angajarea pe perioada determinata (ca suplinitor), minimum nota 5 (cinci).
Anul trecut, in judetul Bacau, s-au inscris la Titularizare peste 1.100 de candidati, care s-au luptat pe 1.923 de catedre, din care 367 titularizabile si 1.556 netitularizabile. Din acest total, doar 186 de profesori au ocupat posturi ca titulari in sistem.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ