Vineri, 17 iulie, intre orele 11.00 si 17.00, la Sala Polivalenta „Nadia Comaneci” din Onesti, este programata Bursa Locurilor de Munca, eveniment initiat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bacau, in parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri”, Universitatea „George Bacovia”, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Primaria Municipiului Onesti. Actiunea face parte din proiectul „Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015 – facilitati fiscale oferite de stat”.

In programul Bursei, vor fi, dupa deschiderea oficiala de la ora 11.00, sesiuni de informare/workshop-uri menite sa ofere informatii utile absolventilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Astfel, cei interesati vor putea afla detalii despre cum sa te prezinti la interviu sau cum îti deschizi o afacere etc., dar si intâlniri directe intre angajatori si absolventi / persoane aflate in cautarea unui loc de munca etc. In Zona Onesti, care cuprinde municipiul Onesti, orasele Tg. Ocna, Slanic Moldova si comunele Bârsanesti, Berzunti, Bogdanesti, Buciumi, Caiuti, Casin, Cotofanesti, Dofteana, Gura Vaii, Helegiu, Livezi, Manastirea Casin, Oituz, Pârgaresti, Sanduleni, Stefan cel Mare, Tg. Trotus si Urechesti functioneaza 1.848 de firme.

In functie de numarul de salariati, cifra de afaceri si potentialul de dezvoltare, din rândul acestora, au fost selectate un numar de 580 de firme care au fost invitate sa participe la eveniment, pentru prezentarea ofertei de locuri de munca.

„Si-au anuntat participarea, pâna in prezent, 44 de firme care dispun de 223 locuri de munca, de la agent de vânzari, ajutor de bucatar sau ajutor de ospatar, pâna la asistent farmacist, casier jocuri electronice, lucrator confectii metalice, confectioneri industria usoara, consilier marketing, contabil sau coordonator tehnic, economist, inginer constructor, inginer industrie alimentara, inginer industria lemnului si multe, multe altele.

Ne asteptam ca la Bursa Locurilor de Munca de la Onesti sa avem o prezenta mare din rândul absolventilor 2015 cu studii superioare, al absolventilor de licee, colegii tehnice, scoli de arte si meserii, precum si a tuturor celor aflati in cautarea unui loc de munca”, a declarat Doru Simovici, presedintele CCI Bacau.

Alte articole