In urma cu niste ani buni am prezentat politistilor o mostra din ceea ce banuiam ca ar fi un drog folosit intr-un spatiu public buhusean. N-am primit niciun raspuns. Apoi am sesizat, oficial, ca un apartament din cartierul Cornisa ar fi un centru de distributie a drogurilor. Tot fara raspuns.

Am insistat pentru feed-back si mi s-a raspuns, oarecum superior, ca e vorba de strategii, de secrete profesionale, de rabdare. Sincer, ca profesor, imi era teama de reactia negativa a copiilor in fata ofensivei incipiente a drogurilor…

Acum exista o certitudine: târgul Buhusi a fost cucerit de droguri… Doi consilieri locali, doi patroni, dar si alti cetateni din zona bulevardului Nicolae Balcescu ne-au confirmat ca, la ceas târziu de seara, in spatele blocurilor, copii si adolescenti experimenteaza nu doar fumatul tigarilor ,,speciale”, ci si injectatul. Faza cu punga de prenadez e prezenta si pe strazi. Având un prunc in brate, o mamica a fost vazuta practicând acest sport periculos, pe strada, in plina zi.

PUBLICITATE

Incinta fostei gradini zoologice a devenit, si ea, atractiva, pentru experimentarea a tot felul de substantee halucinogene. In fosta cusca a ursilor sunt cartoane care par sa tradeze faptul ca niste copilasi s-ar adaposti aici, temporar.

Cert este ca aici au fost gasite pungi cu resturi de prenadez.
Locatari din zona blocurilor aflate in vecinatatea pietei de sus n-au spus ca la ceas inaintat de seara, in mai multe rânduri au fost vazute ,,mertanuri suspecte, straine de oras”.

Dupa ce analizau cu atentie imprejurimile, cei din masina ieseau la o plimbare nevinovata si plasau discret o punga, unui tânar, primind, tot discret, un pliculet. O fi o banuiala exagerata, desigur, dar unele evidente pot crea suspiciuni de tot felul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ