Protopopiatul Buhuşi organizează, duminică, 1 septembrie 2013, începând cu ora 15, cea dintâi procesiune religioasă, în contextul anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi al sărbătoririi a 1700 de ani de libertate a creştinismului.

Evenimentul este coordonat de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Peste 50 de preoţi din Protopopiatul Buhuşi vor purta pe străzile din centrul oraşului icoanele făcătoare de minuni de la Mănăstirea Giurgeni şi de la Trifeşti, precum şi Sfintele moaşte de la Mănăstirea Ciolpani şi veşmântul Cuvioasei Parascheva, pe traseul dintre bisericile Sfinţii Trei Ierarhi (spital) şi Sfântul Nicolae, cu o oprire în faţa Casei de Cultură, unde va fi oficiat un Te Deum.

La Catedrala Sf. Nicolae va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia. Icoanele făcătoare de minuni, Sf. Moaşte şi veşmântul Cuvioasei Parascheva vor fi expuse spre închinare la Catedrala Sf. Nicolae, în perioada 1 septembrie – 3 septembrie 2013.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ