Curtea de Apel Suceava s-a aratat mai mult decât indulgenta cu Vasile Botomei, falsul decan al Baroului Bacau, cercetat pentru ultraj dupa ce ar fi agresat o angajata a Politiei Locale Bacau, in 2010. Inspectoarea l-a acuzat atunci pe Botomei ca a bruscat-o, i-a vorbit urât si a izbit-o cu capul de geam.

Instanta, desi nu-l achita, ii admite apelul lui Botomei si ii da o pedeapsa de forma, reducând pretentiile victimei la un nivel derizoriu. Astfel, Botomei a fost condamnat la 4 luni închisoare (în loc de 6 luni cât primise in prima instanta), pedeapsa care a fost suspendata.

Actiunea civila a angajatei agresate a fost admisa, dar despagubirile morale cerute de ea, reduse o data de prima instanta, de la 25.000 la 15.000 de lei, au fost si in apel taiate ajungând la doar 3.000 lei.

In acelasi timp, instanta superioara a desfiintat mai multe decizii ale Judecatoriei Suceava si a redus mai multe amenzi judiciare aplicate lui Botomei, cu valori intre 1.000 – 5.000 lei, la suma de 500 de lei fiecare. Sentinta este definitiva. In decembrie 2014, Vasile Botomei a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost judecat pentru avocatura clandestina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ