Alesii s-au intâlnit joi, 17 septembrie, intr-o sedinta cu 12 puncte pe ordinea zi, votate rapid, fara probleme, toate fiind “de bine”: validarea unui nou consilier judetean, si anume pe Floarea Ivanof, PNL, alocari de fonduri pentru trei proiecte culturale, aprobari de planuri, devize, tarife, plus trei informari.

Spiritele s-au incins putin abia la “diverse”, când Petrica Mihaila a propus mutarea Bibliotecii Judetene “C. Sturdza” inapoi, in sediul vechi, situat vizavi de Hotelul “Decebal”. Liberalul a declarat ca bacauanii sunt nemultumiti de faptul ca actualul sediu, cel din Parcul “Cancicov”, este “oarecum izolat.” Mai mult, “specialistii in domeniu spun ca fostul sediu este ideal pentru a gazdui Biblioteca Judeteana”, a adaugat Mihaila. Cum nu se putea lua pe loc o hotarâre, el a solicitat sa se organizeze o dezbatere publica pe tema asta sau sa se constituie o comisie care sa faca o analiza. “Eu cred ca niciun efort nu este prea mare in acest sens!”

Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, l-a intrebat amuzat: “Stiti ce se va spune? Ca vreti sa-l dati afara pe primar!” Apoi, lasând gluma deoparte, a adaugat: “E de intrebat daca actualul volum de carte mai incape acolo, dar mai intâi trebuie sa intrebam Primaria Bacau daca este de acord.” Asta deoarece o parte din imobil apartine municipalitatii.

Dragos Benea a afirmat ca mult mai potrivit ar fi sa se construiasca un sediu nou, o astfel de idee facând deja obiectul unor discutii cu reprezentantii Universitatii “Vasile Alecsandri”. “Propun sa ne inhamam la construirea unui nou edificiu, sa facem o biblioteca noua, frumoasa, moderna, potrivita pentru anul 2015”, l-a invitat presedintele CJ.

Petrica Mihaila a replicat vadit nemultumit: “Tocmai aceasta era propunerea mea, sa facem un studiu de oportunitate!” Dragos Benea a refuzat: nu-i trebuie studiu de impact ca sa ajunga la o concluzie. “Apriori sunt adeptul construirii unei biblioteci noi, moderne. O simpla relocare nu ne va aduce in anul 2015”, a mai spus presedintele CJ Bacau. Un sediu modern, conectat la tot ce inseamna mijloace de comunicare si tehnica moderna, de asta au nevoie bacauanii, a afirmat Benea, incheind: “Si daca e eligibil, si daca nu e eligibil pe fonduri europene, acest proiect merita luat in discutie.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pai daramati fostul sediu si construiti unul nou in loc.Cea mai buna pozitie pentru Biblioteca este acolo unde a fost odinioara.Primarul n-are loc in sediul Primariei?Ce cauta in sediul vechi al Bibliotecii?Mofturile primarului nu au nicio importanta.Nu ne intereseaza preferintele primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ