Locuitorii comunei Berzunti au avut parte de o bucurie deosebita dupa ce, zilele trecute, a fost inaugurat in satul Buda un modern dispensar, construit de catre o fundatie olandeza. „Prin realizarea acestei constructii, pe care ati dus-o la capat, locuitorii satelor Buda si Bâsca nu vor mai parcurge distanta de 9 kilometri pâna in centrul de comuna, atunci când vor avea nevoie de ajutor medical. Tin sa felicit in numele locuitorilor comunei pe voluntarii olandezi si pe tot parcursul functionarii acestui dispensar vom tine legatura pentru a va multumi pentru tot ceea ce ati facut pentru noi”, a declarat Stefan Tifan, primarul comunei Berzunti, la inaugurarea dispensarului.

Un ropot de puternice aplauze a insotit inaugurarea noului dispensar la a carui constructie grupul de voluntari olandezi a lucrat 11 zile, dupa ce timp de o jumatate de an au procurat in Olanda toate materialele necesare. Ei au adus in comuna Berzunti inclusiv medicamente de stricta necesitate, folosite curent in tratarea bolnavilor. In numele grupului olandezilor de la Fundatia Werkgroep Legveld a vorbit Daan van der Dool, care a mentionat: „Pentru noi, vacanta este mai potrivita sa facem altceva, scopul fiind sa realizam cladiri ce vor servi comunitatii. Am dorit sa adaugam si noi ceva la grija pe care o au altii pentru România. Toti trebuie ca sa avem grija de altii si Dumnezeu sa binecuvânteze aceasta lucrare. Totodata, multumim pentru ospitalitate si pentru gazduire si vrem sa va marturisim ca echipa care ne-a ajutat la descarcarea TIR-ului (formata din olandezi si români), a fost cea mai vesela!”

Saskia Verdoes, presedinta a Fundatiei „Impreuna pe calea vietii”, ce isi are sediul in municipiul Onesti si care s-a implicat foarte mult in realizarea acestui dispensar, construit in satul Buda (com. Berzunti), ne-a declarat: „Ma bucur mult ca grupul de voluntari olandezi a reusit sa faca aceasta cladire la care Consiliul Local Berzunti si Primaria comunei au turnat temelia din beton. Si in anii trecuti voluntarii olandezi au realizat lucruri deosebite in zona, construind dispensare umane la Dumbrava (comuna Gura Vaii), la Albele (comuna Bârsanesti), la Buciumi, precum si la Colegiul Tehnic «Petru Poni» din Onesti.

In acest municipiu ei au construit si o scoala pentru copiii cu dizabilitati.” Deschiderea noului dispensar a fost primita cu mare entuziasm de catre cei care l-au construit, primarul comunei Berzunti, Stefan Tifan, asigurându-i pe constructorii olandezi ca „toti cei care vor veni aici va vor multumi mereu!”