16 iulie 2024
ActualitateBacaul, gazda Olimpiadei Nationale TIC 2016

Bacaul, gazda Olimpiadei Nationale TIC 2016

Conform regulamentului de organizare, au participat doar elevi de liceu, pe doua sectiuni: TIC – pe nivele de studiu – clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a si clasa a XII-a si sectiunea C # – unde au putut concura elevi de la toate clasele. Examenul propriu zis, care a avut loc la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, a fost organizat, vineri, pe 20 mai si a durat 6 ore.

Multi participanti, cinci din Bacau

Au participat in total 215 de elevi din toate judetele tarii, care au venit in Bacau insotiti de 42 de profesori. Comisia Centrala de examen a fost alcatuita din 42 de cadre didactice de prestigiu; presedintele comisiei – conf.univ.dr. Gloria Cerasela Crisan, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, prof. Nusa Dumitriu Lupan, inspectorul general din Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice – presedinte executiv, la fiecare nivel de studiu a fost câte un vicepresedinte, iar secretarul Comisiei de examen a fost prof. Cora Mariana Nechita, inspector scolar de specialitate matematica – informatica ISJ Bacau.Bacaul a fost reprezentat la aceasta olimpiada de elevii Andreea Petronela Butucaru, clasa a IX-a, Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti (profesor pregatitor Diana Tanga), Felix Ifrim, clasa a X-a, Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti (prof. Diana Tanga), Alin George Dincu, clasa a XI-a, Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti (prof. Daniela Pistea), Ionut Alexandru Imbrea, clasa a XII-a, Colegiul National „Grigore Moisil” Onesti (prof. Carmen Ianos si Cristina Rusu) – la proba TIC -, si Constantin Catalin Bitire, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi (prof. Mihai Jigau) – la proba C#.

Duminica, Gala de premiere

Olimpiada TIC 2016 s-a incheiat duminica, 22 mai. Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul Municipal „George Bacovia”, cu incepere de la ora 9.00. Bacaul a urcat pe scena prin elevii:

– Andreea Petronela Butucaru – a treia mentiune si medalia de argint, la proba TIC, dar si premiul special din partea Asociatiei pentru Educatie, pentru cel mai bun rezultat pe judetul Bacau

– Felix Ifrim – mentiune si medalia de bronz, la proba TIC

– Ionut Alexandru Imbrea – mentiune si medalia de aur, la proba TIC

– Constantin Catalin Bitire – prima mentiune si medalia de aur, la proba C#.

Au mai primit diploma de excelenta si profesorii care au facut parte din comisia de organizare si corectare, iar din Bacau acestia sunt: prof. Daniela Tarasa, inspector scolar, prof. Cora Mariana Nechita, inspector scolar, prof. Florin Iordache, de la CTC „N.V.Karpen”, prof. Daniela Bejan, de la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, prof. Ana Intuneric si prof. Cristina Sichim, de la Colegiul National „Ferdinand I”, prof. Daniela Pistea, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri