Cms.sef Ioan Prisecaru le recomanda bacauanilor sa verifice valabilitatea buletinelor/Foto: Ramona Ionescu

– camera mobila se va deplasa in localitatile unde exista cerere n primariile pot suporta plata taxei aferente eliberarii noilor acte de identitate

La inceputul lunii februarie, angajatii de la Serviciul Buletine vor merge in comuna Gioseni, pentru a veni in sprijinul localnicilor care vor sa-si schimbe cartea de identitate. Comuna Gioseni a trecut printr-o reorganizare administrativa, ceea ce a dus la schimbarea numelor de strazi si implicit la renumerotarea caselor. Directorul Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor a municipiului Bacau spune ca a apelat la aceasta metoda, pentru a evita aglomeratiile din preajma alegerilor.

 

Cu toate acestea, cei care realizeaza cu doua zile inainte de alegeri ca le expira buletinul, vor primi o alta carte de identitate in regim de urgenta. Cine nu isi ia toate masurile de precautie pâna in data alegerilor locale si invoca atunci faptul ca le expira buletinul, va primi doar o carte de identitate provizorie. “Ne deplasam cu camera mobila la comunele arondate in baza unei analize din care sa reiasa necesitatea acestei deplasari. Ne-am propus ca pâna in aprilie, sfârsitul lunii mai, sa trecem in revista localitatile arondate, astfel incât, pâna la alegeri sa rezolvam problema cartilor de identitate. Faptul ca ne deplasam noi spre localnici este si mai comod pentru ei si mai putin costisitor, eliminând astfel costurile cu transportul pâna in oras“, declara cms. sef Ioan Prisecaru, directorul Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor a municipiului Bacau.

Directia Publica de Evidenta a Persoanelor a municipiului Bacau are arondate urmatoarele localitati: Beresti-Bistrita, Buhoci, Faraoani, Filipesti, Gioseni, Hemeius, Horgesti, Itesti, Letea Veche, Luizi Calugara, Magura, Margineni, Nicolae Balcescu, Parincea, Sarata, Saucesti, Tamasi, Ungureni. Ioan Prisecaru spune ca a facut adresa catre toate comunele arondate in vederea deplasarii in teritoriu cu camera mobila, insa, pâna la aceasta data comunele Tamasi, Gioseni, Horgesti, Magura, Letea Veche, Saucesti, Sarata, Margineni, Hemeius, Luizi Calugara nu au raspuns. In cazul solicitarilor pentru camera mobila, exista posibilitatea ca primariile sa suporte costurile pentru eliberarea cartilor de identitate. Serviciul Buletine intocmeste un tabel cu numele beneficiarilor, iar primariile pot suporta taxele aferente din bugetul local.

In anul 2015, functionarii Serviciului Buletine au preluat acte din comunele: Beresti-Bistrita (69), Filipesti (116), Itesti (40), Parincea (119), Faraoani (144), Buhoci (77), Ungureni (121), Nicolae Balcescu (77).

[/lock_content]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ