Casa Alecsandri a fost construita in secolul al XVIII-lea si este acum in avansata stare de degradare

Proprietarul imobilului din strada George Apostu, din Bacau, imobil cunoscut ca obiectiv de patrimoniu sub numele de „Casa Alecsandri”, a pierdut, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul prin care a solicitat, prin recurs, Ministerului Culturii sa fie anulat ordinul prin care casa este declarata monument istoric. Sentinta poate fi insa atacata, in urmatoarea etapa procesuala, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Este o mica victorie pentru bacauani si suntem, acum, in asteptarea citatiei pentru noul proces – ne-a declarat conf. univ. dr. Ioan Danila, presedintele Societatii Cultural-Stiintifice «Vasile Alecsandri», care in aceasta speta are calitatea de intervenient. Sper ca noul proces sa fie judecat cu aceeasi intelepciune ca la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a dat dreptate monumentului istoric.” Intervenientul este persoana care intervine inr-un proces in justitie pentru a-si apara un drept propriu sau pentru a sprijini apararea altuia, in speta de mai sus fiind vorba de interesul Ministerului Culturii, cel care a declarat Casa Alecsandri monument istoric inca din anul 1982.

Scopul actualului proprietar, un cetatean italian, este de a vinde casa, imobil aflat oricum in avansata stare de degradare, ori de a recupera terenul de sub ea. Imobilul a fost evaluat de experti la 79.000 de euro si face parte – conform precizarilor Directiei Judetene pentru Cultura Bacau – din ansamblul de case ale vornicului Alecsandri, tatal poetului Vasile Alecsandri.
 

PUBLICITATE

„Casa este monument istoric declarat din anii ´80, nu neaparat prin numele lui Alecsandri, ci prin vechimea sa, in primul rând. Astfel, proprietarul a pierdut din start procesul, prin insasi formularea cererii”.

Ioan Danila, presedintele Societatii Cultural-Stiintifice «Vasile Alecsandri»


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ