Pe vârful Moldoveanu

Proiectul „Challange YourSELF” reprezintă un exercițiu de rezistență fizică dar și de curaj prin care Asociația Door to Outdoor promovează abordarea unui stil de viață sănătos, educație montană și depășirea barierelor fizice și mentale prin parcurgerea celor 14 vârfuri de peste 2500 metri din România.

În cadrul celor 5 etape au fost parcurși peste 170 de km împreună cu 150 de participanți, preponderent din județul Bacău dar și din alte zone precum Iași, Suceava, Neamț, Vrancea, Galați, Botoșani, Cluj, București,Brașov, Harghita, Hunedoara etc. Vârstele acestora sunt cuprinse între 5 și 56 ani. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru luni și s-a ajuns pe cele 14 vârfuri de peste 2500 m.

Turele au fost concepute astfel încât participanții să învețe cât mai multe lucruri utile, de la aspecte organizatorice, la cele de supraviețuire în mediul montan. La finalul proiectului, 8 participanți (dintre care 6 din județul Bacău) au reușit sa urce pe toate cele 14 vârfuri, realizând astfel turul complet al celor mai înalte vârfuri de peste 2500 de metri din Romania. Zăpada i-a însoțit pe participanți în 3 dintre cele 5 ture.

Din punct de vedere al dificultății, vârful Cornul Călțunului a câștigat detașat. Scopul acestui proiect a fost de a-i atrage pe oameni către drumețiile montane, să-și cunoască patria și să realizeze activități deosebite pe munte în condiții de siguranță. În anul 2020, în perioada 2-5 octombrie Dan Gârleanu, membru al asociației, a stabilit un nou record în parcurgerea celor 14 vâruri de peste 2500 m din România (72 h , 45 min) în proiectul intitulat BikeRun 14 Summits, care a fost omologat de către Asociația Cartea Recordurilor.

Acțiunea a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea de caiace și promovarea acestui sport în rândul persoanelor cu dizabilități. Proiectul „Egali pe apa” a luat naștere la Insula de Agrement Bacău unde, pe parcursul acestui an au avut loc 19 evenimente gratuite de caiac, destintate persoanelor cu dizabilități. Proiectul a fost inițiat de către Asociația Door To Outdoor și finanțat de Fundația Orange .

Ø Etapa 1 – Vf. Păpușa, Peleaga, Parângul Mare 3-5 iulie 2021
Ø Etapa 2 – Vf.Moldoveanu, Viștea Mare 20-22 august 2021
Ø Etapa 3 – Vf. Dara, Hârtopul Darei 17-19 septembrie 2021
Ø Etapa 4 – Vf. Lespezi & Cornul Călțunului,Vf. Negoiu, Vânătarea lui Buteanu 24-26 septembrie 2021
Ø Etapa 5 – Vf. Omu, Bucura Dumbrava, Capul Morarului 8-10 octombrie

 PUBLICITATE