Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre şi al Statului Major al Forţelor Aeriene, organizează, în perioada 29 iunie – 4 iulie, cea de-a XII-a ediţie a “Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”.

Cursul se va desfăşura în garnizoana Bacău şi va aborda, teoretic şi practic, teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

De asemenea, cursanţilor le vor fi prezentate tehnica de luptă şi echipamentul din dotarea unor structuri militare care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, tehnici de supravieţuire, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecţie CBRN, precum şi modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operaţii.

PUBLICITATE

În vederea asigurării unui antrenament intensiv şi a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliştilor – redactori, cameramani şi fotoreporteri – care vor participa la curs este limitat la 14.

Detalii privind organizarea cursului şi documentele de înscriere pot fi obţinute accesând site-ul www.mapn.ro/corespondenti.

După completare, documentele solicitate vor fi transmise, prin fax sau e-mail, la Direcţia informare şi relaţii publice, până la data de 27 mai 2015, ora 10.00.

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare – colonel Renato Nadolu, tel. 021 319.56.11, fax 021 319.56.98, e-mail: corespondentiderazboi@mapn.ro, mobil 0745.505.358.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ