Militarii Bazei 95 Aeriană “Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” îi vor comemora pe camarazii pierduţi în catastrofa aviatică din 7 martie 2013.

Aceştia vor fi pomeniţi în cadrul unui ceremonial militar şi religios care va avea loc marţi, 7 martie, începând cu ora 10.00, la monumentul înălţat în memoria lor, la intrare în comuna Bereşti-Bistriţa.

Activitatea este organizată de reprezentanţii garnizoanei Bacău, împreună cu cei ai Primăriei Bereşti-Bistriţa. În acest loc, în urmă cu patru ani, un elicopter Puma Socat, ce aparţinea Forţelor Aeriene Române, s-a prăbuşit.

La bordul aeronavei se aflau în momentul impactului cinci militari, însă, din nefericire, doi dintre ei, plutonierul Vasile Manolache (37 ani) şi maistrul militar Laurenţiu Chiru (33 ani), şi-au pierdut viaţa.

În cinstea soldaţilor decedaţi în timpul executării unui zbor în formaţie, la intrarea în comună, chiar la drumul european, a fost ridicat un monument care aminteşte de ei şi de nefericitul accident.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ