14 aprilie 2024
EvenimentAvancronica muzicală

Avancronica muzicală

La Sala Ateneu se deschide, în această seară, ediția a XLIV-a a Festivalului Internațional Enescu – Orfeul Moldav.

Gabriel Croitoru, solist al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, membru în Cvartetul Transilvan al Filarmonicii Transilvania din Târgu Mureș, profesor universitar dr. la Universitatea Națională de Muzică București, muzician cu un impresionant palmares artistic, cu nenumărate concerte și recitaluri susținute în țară și în străinătate, deținător al unor importante premii în competiții de gen, va interpreta ciclul de Anotimpuri compuse de Antonio Vivaldi.

Vioara construită în anul 1730 de cunoscutul lutier Giuseppe Guarneri, a aparținut lui George Enescu și, din anul 2008 a fost atribuită violonistului Gabriel Croitoru.In partea a doua a simfonicului, maestrul Ovidiu Bălan va conduce orchestra Filarmonicii Mihail Jora în paginile de mare profunzime ale Simfoniei I op. 13 în Mi bemol Major de George Enescu.

Următoarele două seri muzicale se vor desfășura la Secția Muzeului Național George Enescu, Dumitru și Alice Rosetti Tescani George Enescu din Tescani la ora 17.00.
Așadar, vineri vom asculta Duo – ul italian Kime, cu Alessandro Mauriello – violoncel și Gianluca Terruli – pian, cu lucrări de R. Schumann, G. Enescu și J. Brahms.

Sâmbătă, 9 septembrie, tânărul și talentatul pianist, Cristian Sandrin, care în prezent studiază la Londra și Roma, ne va delecta cu opus – uri de: H. Purcell, G. Enescu, Fr. Liszt și J. Brahms.

O ediție reușită, la care vă așteptăm!

Muzicolog dr. Ozana Kalmuski Zarea

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri