Inscrierile pentru admiterea la Academia de Studii Economice la cele 11 facultati a inceput. Conform programarilor, dosarele se depun intre 16 si 19 iulie. Institutia de invatamânt superior pune la dispozitia viitorilor studenti la licenta un numar 5.540 de locuri la buget si taxa, la forma de invatamânt de zi, si 930 de locuri la forma de invatamânt la distanta.

Proba scrisa va fi sustinuta de candidati in zilele de 24 si 25 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate dupa numai o zi, pe 26 iulie. Pe de alta parte, cifra de scolarizare pentru masteratele de cercetare propusa de ASE este de 550 de locuri, pentru masteratele profesionale de specializare de 2.795 de locuri, iar pentru programele de masterat complementar de 2.515 locuri, inscrierile urmând a se face intre 27 – 29 iulie.

Admiterea la studiile universitare de licenta (3 ani) se face in doua etape distincte: pentru ocuparea locurilor finantate de la buget si a celor cu taxa, cu examen de admitere (70% – testul grila, 30% media examenului de bacalaureat), pentru ocuparea locurilor cu taxa, ramase disponibile dupa prima etapa, fara examen de admitere, pe baza mediei de la bacalaureat.

PUBLICITATE

In ceea ce priveste studiile de doctorat, inscrierea s-a facut pâna pe 14 iunie, insa examenul de specialitate se va desfasura in zilele de 18 si 19 iulie, iar rezultatele vor fi afisate in 20 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ