Satui de parcarile ilegale ale concitadinilor, bacauanii au decis sa-i pedepseasca pe proprietarii masinilor lasate aiurea. Cel putin doua grupuri de Facebook se ocupa cu distribuirea fotografiilor masinilor lasate de soferi pe cate doua locuri de parcare, pe trotuare sau pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: Radar/Politie/Evenimente Rutiere Bacau si Magar in trafic

Initiativa a starnit pasiuni atat din partea celor care se straduie sa respecte regulile de circulatie si pe cele de bun simt dar si din partea celor prinsi ca au lasat masinile la inatmplare, fara sa le pese ca ingreuneaza traficul sau pun in pericol siguranta pietonilor.

“Nu e corect, nu aveti voie, nu avem locuri de parcare” – isi justifica atitudinea cei care parcheaza aiurea.

“Daca noi putem sa gasim un loc unde sa ne lasam masina fara sa deranjam pe nimeni, puteti si voi” – vine replica celorlalti.

Cert este ca pe cele doua grupuri au loc dezbateri aprinse in fiecare zi iar pozele cu masini prinse “in ofside” se aduna, pentru ca un aparat foto sau un telefon cu camera are aproape oricine.

SURSA FOTOGRAFIILOR:

Radar/Politie/Evenimente Rutiere Bacau
Magar in trafic


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

  1. Este adevarat, sunt multe zone unde nu ai unde sa parchezi masina.Ar trebui demolate garajele din multe zone ale orasului si transformate in locuri de parcare, ecologice. Sunt si foarte multe garaje in care sunt lucruri pe care proprietarii nu le mai folosesc, dar masini nu veti gasi in aceste garaje.Multe garaje strica aspectul urbanistic al zonelor in care sunt.

  2. VASILEEEEEEE : sunt prea multe masini pentru mofturile bezmeticilor si prea putine spatii verzi si locurii de joaca pentru copii. Sau distrus prea multe spatii verzi oaze de sanatate pentru toata populatia si locuri pentru copilaria copiilor nostri in satisfacerea mofturile unor cocalarilor cu volan in mina. Bacaul sub ilustra domnie a lui Stavarache a ajuns orasul cu cele mai putine spatii verzi si cu parcari pina in usa blocului.Ai masina,fa-ti parcare la marginea orasului si nu ma obliga pe mine sa-ti miros hirbul abandonat sub fereastra mea. In nesimtirea voastra trageti masinile unde va vor muschii, pe trecere de pietoni,in curbe,pe trotuare,pe caile de acces in blocurii, linga blocuri, pe spatii verzi peste tot unde nesimtirea voastra trebuie sa se manifeste in toata splendoarea. Cred ca ,,incinerate,, citeva sute de mofturi pe patru roti va vor educa in adevaratul sens al cuvintului…….

  3. In cazurile in care se ocupa doua locuri de parcare cu o singura masina aceea e pur si simplu nesimtire, daca avetio parcare goala incercati sa parcati regulamentar pe liniile marcate, nu doar din obligatie, da-ti dovada si de etica, in cazul in care vreti sa parcati pe trotuare incercati sa faceti in asa fel incat sa nu deranjati pietonii sau alte masini, daca e nevoie sa mergeti vreo 50 de metri, combateti-va lenea si mergeti, iar parcarile pe trotuare sunt singurele care se exclud de la “nu avem locuri de parcare”, unde aveti loc de parcare, lasati nepasarea si parcati regulamentar, indiferent in ce fel ati luat permisul sau cat de bine stiti sa conduceti, regulile se aplica tuturor. ““Daca noi putem sa gasim un loc unde sa ne lasam masina fara sa deranjam pe nimeni, puteti si voi”, asta e bine si corect spusa, nu incercati sa va consumati timpul incercand sa gasitit o replica cu care sa continuati subiectul, faceti ceva folositor cu timpul ala, cum ar fi sa parcati cum e necesar, eu am varsta de 21 de ani, deschideti-va putin mintea, da-ti dovada de anii pe care ii aveti in spate.

  4. Bai fratilor ce treaba aveti voi cu garajele oamenilor?oamenii astia platesc pentru a avea garaj indiferent ca tine masina in el sau ca tine alte lucruri.hai sa nu exageram (cei care nu aveti garaj) ca tare bine v-ar fi prins si voua un garaj.si daca nu ati avut sau nu aveti posibilitatea de a va lua unul nu trebuie sa va bagati furculita in gat.daca darama un garaj = un loc de parcare.ma rog,1 jumate poate si tot nu sa rezolvat nimic.cautati alte solutii cu mintea nu cu invidia.

LĂSAȚI UN MESAJ