Presedintele Dragos Craciun cauta dreptatea in instanta/Foto: Ramona Ionescu

* locatarii vor justificari cu privire la majorarea tarifelor la apa rece si vor sa stie daca apa de la robinet este potabila

Nemultumiti de calitatea apei si de cresterea tarifelor la apa, locatarii au facut o serie de reclamatii la Asociatia de proprietari nr. 108 si au hotarât de comun acord cu presedintele Dragos Craciun sa dea in judecata CRAB Bacau.

“Oamenii din asociatia mea sunt nemultumiti de calitatea apei furnizata de CRAB si m-au delegat sa aflu raspunsuri la problemele care ii vizeaza personal. Am facut adrese catre reprezentantii companiei in care am solicitat sa ne fie comunicate motivele care au dus la majorarea tarifelor la apa rece. In plus, nu am nicio certitudine ca ceea ce-mi furnizeaza ei este apa potabila. Spun acest lucru pentru ca apa prezinta impuritati si are o culoare ruginie, iar CRAB ma taxeaza cu 7,49 lei metrul cub de apa. Vreau sa stiu ce consumam si de ce platim atât de scump un serviciu de proasta calitate”, declara Dragos Craciun, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 108.

El spune ca a trimis mai multe adrese catre CRAB, insa nu a primit niciun raspuns. “Astept sa treaca 45 de zile legale si introduc actiune in instanta. Odata cu majorarea tarifelor, nu vad nicio imbunatatire a calitatii apei, asa ca am toate motivele sa actionez astfel. In aceste conditii, asociatia va obtine raspunsurile solicitate de la CRAB, Primaria Bacau si Directia de Sanatate Publica in urma actiunilor judiciare.

La DSP am cerut trei buletine toxicologice si asa cum n-am primit niciun raspuns de la CRAB, nici DSP nu a dat curs adresei inaintate de noi”, spune Craciun. Locatarii arondati la Asociatia 108 spun ca vor merge din nou la DSP cu mostre de apa pentru a avea certitudinea ca apa pe care o furnizeaza CRAB este potabila sau nu.

“Este mult prea mare pretul pe care il platim pentru apa rece. Nu mai zic ca din cauza majorarii tarifelor la apa rece s-a dublat si metrul cub de apa calda. Eu nu sunt multumit de calitatea apei din Bacau si cred ca nu sunt singurul care are rezerve cu privire la potabilitatea apei. Este dreptul nostru sa stim ce bem si mai ales pentru ce platim 7,49 metrul cub de apa rece”, spune Dumitru Boanta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. O asociatie de proprietari are si niste obligatii, dar si niste drepturi in plus, fata de o asociatie de locatari. Locatarii trebuie sa inghita apa oferita de CRAB, fara a cere explicatii. Proprietarii insa pot insa actiona CRAB in justitie din moment ce alte modalitati civilizate (suntem in Europa, nu ?) raman fara niciun ecou. Furnizorii de servicii nu mai pot ignora nemultumirile beneficiarilor acestor servicii. Incetul cu incetul, lucrurile trebuie sa inceapa sa se miste pe fagasul normalitatii, chiar si in Romania. Poate daca se va crea un precedent iar justitia nu va fi oarba si va scoate adevarul la iveala, se va ajunge la un dialog civilizat si la o intelegere amiabila intre beneficiari si furnizorii de servicii publice. Solutii se gasesc, trebuie numai sa vrei.

  2. Acest demers ar trebuii sustinut de catre toate asociatiile de proprietari din Bacau, respectiv de toti cetatenii Bacaului care beneficiaza de serviciile CRAB.

LĂSAȚI UN MESAJ