În cadrul acțiunii „FOC DE ARTIFICII”, polițiștii acționează pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Astfel, la data de 6 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au depistat în flagrant un bărbat de 35 de ani, din localitate, care oferea spre comercializare articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

Cantitatea de 11 kg de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operatiuni cu articole pirotehnice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Alte articole