Muzica, dans si sport, in weekendul dedicat copiilor

Sfârsit de saptamâna incarcat cu multe activitati ocazionate de 1 Iunie, zi dedicata copiilor din intreaga lume. Astfel, de vineri si pâna duminica, inclusiv, concomitent cu traditionalul festival “Arlekin”, organizat in fiecare an de primaria Bacau, in municipiu vor fi programate alte doua evenimente extrem de interesant.

Notam, asadar, pe lânga nelipsitele activitati in care, in centrul atentiei, vor fi copilasii (concerte, desene pe asfalt, spectacole artistice si de teatru, dansuri sportive etc.) alte doua mari actiuni in care vor fi implicate doua foarte cunoscute organizatii non-profit, respectiv Fundatia Comunitara Bacau si Asociatia 11eleven din Cluj Napoca.

Prima este „Bucurie in miscare”, actiune ce face parte dintr-o campanie ampla, derulata de Asociatia 11eleven, din aceasta primavara, în cinci orase din tara. In cele 3 zile de desfasurare festivalul îsi propune sa organizeze o serie de jocuri si concursuri destinate in special familiilor si copiilor.

Scopul festivalului este de a sustine organizarea taberei de vara „Creatori de viitor“, în perioada 23-27 iunie, la care vor participa 65 de tineri cu performante scolare deosebite, dintre care 16 sunt din judetul Bacau.

„Ne bucuram sa aducem si in Bacau aceasta campanie si suntem siguri ca o sa fie un succes! A sustine performanta educationala este o responsabilitate suplimentara pentru toti cei din comunitate care iubesc miscarea si doresc sa sprijine un grup de liceeni cu rezultate deosebite sa ia parte la Tabara de vara Creatori de viitor”, declara Ovidiu Neamtu, presedinte al Asociatiei 11even si initiator al campaniei.

Totodata, duminica, va avea loc semimaratonul Comunitatii, organizat de Fundatia Comunitara Bacau, la care deja si-au anuntat participarea aproape 100 de bacauani, printre care si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, alaturi de Catalin Grigoriu, patronul firmei Pambac sau de cunoscutul avocat Cristian Cojocaru si alte multe persoane publice bacauane.

„Duminica, 1 iunie, de la ora 8,00, se va alerga individual pe un traseu de 21 de km si stafeta 4×5,25 de km pe traseul cu plecare de la statuia lui Stefan cel Mare – Hotel Decebal –str. Ionita Sandu Sturdza – pasaj Oituz – str. General Stefan Guse si retur de 4 ori”, au precizat organizatorii.

Mai retinem din programul pe trei zile al evenimentelor din acest weekend parada comunitatii prin centrul Bacaului, urmata de alte actiuni extrem de animate menite sa-i atraga nu doar pe copii, ci pe toti bacauanii, de toate vârstele: dans sincron, demonstratii de dans, tir cu arcul, concursuri de alergari, streetball, tenis cu piciorul, volei demonstrativ feminin, handbal demonstrativ intre echipa de old boys si juniorii profesionisti de la CSM Bacau, lupte greco-romane si multe alte surprize.

Alte articole