Genoveva Unguru a dezlegat itele incurcate de Thermoenergy/Foto: Ramona Ionescu

– membrii unei familii din Bacau, care muncesc in strainatate, stau cel putin trei zile la cozi ca sa-si plateasca datoriile atunci când se intorc acasa n facturile nejustificate la caldura a pus pe drumuri familia in cauza

Sotii Genoveva si Vasile Unguru muncesc de aproximativ 18 ani in Italia, insa, o data sau de doua ori pe an isi astâmpara dorul de casa, venind in Bacau. Cei doi, detin un apartament in cartierul Bistrita Lac si in fiecare mini-concediu, prima data se ingrijesc de plata taxelor si impozitelor, achita eventualele facturi restante si isi rezolva problemele administrative.

Din 1998 si pâna in prezent, apartamentul proprietate a fost liber, exceptie facând perioadele in care veneau acasa cei doi soti. Pe timp de iarna, atunci când in apartament nu locuia nimeni, familiei Unguru ii venea factura pentru caldura radianta calculata la tevile care traversau apartamentul situat la parterul blocului. Asa se face ca de la facturi de 20 de lei s-a ajuns ca familia respectiva sa aiba de achitat la caldura si câte 137 de lei.

PUBLICITATE

Proprietara spune ca a izolat tevile respective cu un gheu, a venit un angajat de la Thermoenergy si a verificat, s-a facut un proces-verbal de constatare, iar lucrurile s-au oprit aici vara trecuta, pentru ca unui alt angajat al furnizorului de caldura i-a fost greu sa opereze datele respective in calculator. Asa se face ca familiei Unguru i-a fost calculata in continuare cota parte de caldura.

Proprietarul s-a sesizat cu privire la cuantumul facturilor si a solicitat asociatiei fisa debitoare. Lucrurile au fost lamurile in final, dupa ce sotii Unguru au fost plimbati intre Thermoenergy si Asociatia de proprietari nr. 108, desi, rezolvarea problemei tinea strict de furnizor. Reprezentantii Thermoenergy i-au cerut scuze familiei pentru situatia existenta, urmând ca lucrurile sa intre in normal cât mai curând.

In blocul in care locuiesc sotii Unguru mai este un singur consumator care beneficiaza de serviciile Thermoenergy, restul având sursa proprie de incalzire. Instalatia a ramas in functiune pentru a deservi proprietarul care locuieste la etajul I, drept pentru care nu pot fi blindate tevile care traverseaza apartamentul familiei Unguru. Cu astfel de situatii se confrunta si alte asociatii de proprietari.

“Muncesc de 18 ani pentru straini, insa, in Italia, niciodata nu mi s-a intâmplat sa fiu tratata rau de autoritati. Aici, in România, toti urmaresc sa te fure, tipa la tine si se uita urât. M-am trezit cu facturi pe care nu mi le explicam si am venit special sa rezolv aceasta treaba. Pe lânga problemele cu Thermoenergy, am cautat sa fiu la zi cu restul darilor pentru a nu ramâne restanta. Trei zile am stat pe la cozi! N-am renuntat in tot acest timp la apartament pentru ca intr-o buna zi am sa ma intorc acasa si vreau sa fiu in regula. Chiar daca muncim pentru straini, prima grija este sa-mi platesc datoriile de acasa”, declara Genoveva Unguru

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ